Κρυμμένος θησαυρός αξίας 18 εκατομμυρίων ευρώ!

Πάνω από 100 αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και μία πολύ σπάνια Ferrari, ανακαλύφθηκαν πρόσφατα να σκουριάζουν σε μια αποθήκη στην γαλλική επαρχία.

  • -
  • -

Ανάμεσα στους λάτρεις του αυτοκινήτου, και δη εκείνους των κλασικών μοντέλων, κυκλοφορεί πάντα ο αστικός μύθος μιας αποθήκης με παλιά αυτοκίνητα που περιμένουν την "σκαπάνη" του συλλέκτη για να έρθουν στο φως. Μόνο που στην περίπτωση της ιστορίας μας, δεν πρόκειται για μύθο, αλλά για πραγματικότητα. Συνέβη στην Γαλλία και πραγματικά εντυπωσιάζει με τον αριθμό και το είδος των ευρημάτων.

Πρόκειται για μία σειρά από υπόστεγα σε κάποια γαλλική φάρμα στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ανακαλύφθηκαν περί τα 100 αυτοκίνητα από τις μεγαλύτερες και πιο σπάνιες μάρκες του προηγούμενου αιώνα. Ανάμεσά τους υπάρχουν οχήματα από την Bugatti, την Porsche, την Maserati, την Ferrari και πάει λέγοντας. Αν και τα περισσότερα αυτοκίνητα βρίσκονταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες -με ανάλογα αποτελέσματα στην κατάστασή τους-, σε ένα μικρό κλειστό γκαράζ βρέθηκαν δύο πραγματικά μοναδικά κοσμήματα. Το ένα είναι μία Ferrari GT SWB California του 1961, η οποία είναι μία από τις μόλις 37 που κατασκευάστηκαν και που από τους ειδικούς θεωρείτο χαμένη. Ενώ δίπλα της βρισκόταν μία Maserati A6G Gran Sport Frua και αυτή σε αρκετά καλή κατάσταση με δεδομένες τις συνθήκες αποθήκευσής της.

Η συλλογή ανήκε στον Roger Bailon, ο οποίος ήταν μανιώδης συλλέκτης παλαιών αυτοκινήτων. Αλλά όταν οι επιχειρήσεις του στις μεταφορές πήραν την κάτω βόλτα, στην δεκαετία του 70, πούλησε αρκετά από αυτά. Όσα δεν κατάφερε να εκποιήσει είναι αυτά που βρέθηκαν στις αποθήκες του. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μόνο 60 από τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν είναι σε κατάσταση πώλησης στο Retromobile Salon τον Φεβρουάριο. Όμως οι εκτιμήσεις για την Ferrari είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, καθώς πιστεύεται ότι θα μπορούσε να πωληθεί πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ. Προσθέτοντας άλλο 1,2 εκατομμύρια από την Maserati αλλά και την αξία των υπολοίπων μοντέλων, το σύνολο που μπορεί να προκύψει ίσως να ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Όχι και άσχημα για μερικά εξαιρετικά δείγματα της ιστορίας της αυτοκίνησης. Και σίγουρα ότι καλύτερο για την συντήρηση του αστικού μύθου της... επόμενης κρυφής αποθήκης που μένει να αποκαλυφθεί από την "σκαπάνη" του φανατικού συλλέκτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...