Alfa Romeo 8C 2900B: Ανάπλαση

Μπορεί να είναι υπό κλίμακα 1:18, αλλά μόνο για τη μελέτη του απαιτήθηκαν δυο χρόνια έρευνας από την CMC για να αποσπάσει τη σφραγίδα αυθεντικότητας, από την ίδια την Alfa Romeo!

  • -
  • -

Την 8C τη γνωρίζετε, γιατί από μόνη της αποτελεί μια από τις «εικόνες» της Alfa Romeo, αν και θα τη χαρακτηρίζαμε σαν την κορωνίδα της πρώιμης εποχής της, πριν αστικοποιηθεί και γνωρίσει τη δεύτερη νιότη της. Αναδείχτηκε στις 24 ώρες του αγώνα του Λε Μανς το 1938 και φορούσε οχτακύλινδρο κινητήρα 2,9 λίτρων με συμπιεστή που ανέβαζε τους ίππους στους 220.

Τώρα όμως έχουμε να κάνουμε με μια «υπό κλίμακα υπερπαραγωγή» και τονίζουμε το… υπερπαραγωγή γιατί έχουμε να κάνουμε με μια πιστή μικρογραφία στο 1:18. Και αυτό γιατί συνήθως, όσο πιστές και αν είναι τα μοντέλα, πάντα ασχολούνται περισσότερο με την εξωτερική εμφάνιση, με κάποια μόνο στοιχεία εσωτερικής αναπαραγωγής και πάντα περιορίζονται στα σημεία που φαίνονται.

Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πλήρη αντιγραφή η οποία αρχίζει από τον κινητήρα, προχωρά στις αναρτήσεις, αναπαράγει πλήρως και πιστά την υπερκατασκευή και μόνο τότε προστίθεται το εξωτερικό! Με λίγα λόγια πιο αυθεντικό δεν γίνεται! Τώρα τα πόσο αντίγραφα θα κατασκευαστούν και πόσο θα κοστίζει καλύτερα μην ρωτατε!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...