H Mercedes-Benz… τακτοποιεί τα ονόματα των μοντέλων της.

Θέλοντας να διευκολύνει τους πελάτες της, η Mercedes-Benz βάζει μια τάξη στην ονοματολογία της γκάμας της.

  • -
  • -

Με το διαρκές άνοιγμα της Mercedes-Benz σε όλο και νέες κατηγορίες οχημάτων, ήταν φυσικό επόμενο ότι κάποια στιγμή τα ονόματα των μοντέλων της θα μπέρδευαν τους παραδοσιακούς πελάτες της. Θέλοντας λοιπόν να τελειώνει με αυτή την κατάσταση, η γερμανική εταιρία αποφάσισε να βάλει μια τάξη. Στον πίνακα που παραθέτουμε, παρουσιάζεται αναλυτικά η νέα τακτοποίηση των αυτοκινήτων της με βάση την κατηγορία που ανήκουν και την διαστρωμάτωσή τους μέσα στην γκάμα της εταιρίας.

Όπως φαίνεται το ενδιαφέρον εστιάζεται εκεί που υπήρχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα: στα SUV. Η G-Class παραμένει ως έχει, όμως όλη η υπόλοιπη σειρά έχει πλέον ένα τρίτο γράμμα. Το οποίο παραπέμπει στην αντίστοιχη σειρά των sedan της εταιρίας.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή είναι η υιοθέτηση ενός μικρότερου γράμματος δίπλα στην βασική ένδειξη. Θα είναι γραμμένο με πεζό χαρακτήρα, και θα είναι "d" για diesel, “h” για υβριδικά, “f” για fuel cell, “e” για τα ηλεκτρικά, και “c” για όσα διαθέτουν φυσικό αέριο (CNG).

Mπορεί σε πρώτη φάση το νέο σύστημα να φαίνεται ακόμα πιο μπερδεμένο από πριν, όμως οι άνθρωποι της Mercedes-Benz πιστεύουν ότι πολύ γρήγορα οι πελάτες της θα εξοικειωθούν με αυτό. Το σίγουρο πάντως είναι ότι μπαίνει κάποια τάξη, και γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό που τοποθετείται κάθε μοντέλο από τα υπάρχοντα ή και όσα θα προκύψουν στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...