Mercedes-Benz Vision G-Code

Υβριδικό Coupe SUV που κινείται με υδρογόνο και παράγει ηλεκτρική ενέργεια με το... χρώμα του!

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου κέντρου εξέλιξης στο Πεκίνο και το γιορτάζει με ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο. Το G-Code είναι ένα κόμπακτ, Coupe SUV μήκους 4,1 μέτρων με εντυπωσιακή εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από τους κοντούς προβόλους, τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τις μπροστινές πόρτες που ανοίγουν αντίθετα από τις πίσω, την απουσία κεντρικών κολόνων, τις κάμερες οπισθοπορείας που έχουν αντικαταστήσει τους εξωτερικούς καθρέπτες και τους τροχούς 21 ιντσών. Ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι προβολείς που εμφανίζονται στη μάσκα μόνον όταν ανάβουν!

Πέρα από την εμφάνιση όμως, το G-Code έχει πολλά να πει και με την υβριδική τεχνολογία που κρύβει. Και αυτό επειδή ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας εσωτερικής καύσης που κινεί τους εμπρός τροχούς λειτουργεί με υδρογόνο. Υπάρχει και ηλεκτροκινητήρας που κινεί τον πίσω άξονα, δίνοντας αφενός το στοιχείο της τετρακίνησης στο μοντέλο, αφετέρου τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα φροντίζει η μπαταρία που φορτίζει είτε από την πρίζα (plug-in), είτε από την… ασημί βαφή του αυτοκινήτου με πολυβολταϊκή τεχνολογία! Και τι εννοούμε με αυτό; Η βαφή λειτουργεί είτε ως φωτοβολταϊκό που συλλέγει ενέργεια από τον ήλιο, είτε ηλεκτροστατικά όταν το αυτοκίνητο διασχίζει τον αέρα. Ενέργεια παράγουν ακόμη και τα σετ αμορτισέρ/ελατηρίων κατά τη λειτουργία τους! Η Mercedes Vision G-Code διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης:

  • HYBRID eDrive: κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.
  • HYBRID eco mode: έμφαση στην άνεση και την οικονομία με συνδυασμό και των δύο κινητήρων.
  • HYBRID sport mode: ο ηλεκτροκινητήρας χρησιμοποιείται για να ενισχύει τη δύναμη στις επιταχύνσεις για σπορ επιδόσεις.

 

Στο 2+2 εσωτερικό υπάρχουν επίσης καινοτόμα στοιχεία, όπως τα καθίσματα που ρυθμίζονται αυτόματα αναλόγως του σωματότυπου και του βάρους των επιβατών, ή το τιμόνι, οι διάφορες οθόνες και οι αεραγωγοί του εξαερισμού που αναδιπλώνονται! 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...