Ο γύρος του κόσμου με Mercedes-Benz G Class

Περιπέτεια που κράτησε 26 χρόνια και πέρασε από 215 χώρες

  • -
  • -

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Gunther Holtorf παραιτήθηκε από τη διευθυντική θέση που κατείχε στη Lufthansa και αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι αναψυχής οδηγώντας το αγαπημένο του G-Wagen 300GD. Βασικά δεν είχε αρχικό προορισμό να κάνει το γύρο του κόσμου, ωστόσο οδηγώντας ήρθε η όρεξη. Τον πρώτο χρόνο διέσχυσε αρκετές αφρικανικές χώρες συντροφιά με την τρίτη του σύζυγο, με την οποία ωστόσο χώρισαν λίγους μήνες αργότερα μέσα στο 1990.
Ο Holtorf αναζήτησε συντροφιά για τη συνέχεια του ταξιδιού του βάζοντας σχετική αγγελία γνωριμίας στην εφημερίδα Die Zeit και η Christine ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συμβίωση σε ένα ταξίδι που πλέον απέκτησε στόχο: Το γύρο του κόσμου σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.
Συντροφιά πέρασαν στη Νότια Αμερική γυρίζοντάς της από άκρη σε άκρη και το 1998 φτάνοντας στην Αργεντινή είχαν συμπληρώσει 200.000 χιλιόμετρα ταξιδιού. Η συνέχεια ήταν εξίσου συναρπαστική αφού έβαλαν προορισμό την Κεντρική Αμερική, το Μεξικό, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και κατέληξαν στην Αλάσκα, όπου ταξίδεψαν με καράβι για Αυστραλία.
Ο «Otto» όπως ήταν το παρατσούκλι του G-Wagen ταξίδεψε στην Ασία και φτάνοντας στο Καζακστάν ο οδομετρητής έδειχνε μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα. Επόμενος προορισμός ήταν το Αφγανιστάν, η Τουρκία, οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες . Δυστυχώς η Christine διαγνώστηκε με καρκίνο και τελικά πέθανε το 2010, εν μέσω του ταξιδιού.
Ο Gunther υποσχέθηκε να συνεχίσει το όνειρο ζωής και των δύο. Το ταξίδι συνεχίστηκε με τη βοήθεια της Mercedes-Benz στην Κίνα και αφού πέρασε από τη Βόρεια Κορέα κατέβηκε νοτιότερα για Βιετνάμ και Καμπότζη. Ο «Otto» έφτασε στην πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο γράφοντας 890.000 χιλιόμετρα ταξιδιού με τον ίδιο κινητήρα και ελάχιστες επιδιορθώσεις καθοδόν. Οι βλάβες ήταν ελάχιστες και τις επιδιόρθωνε ο Holtorf έχοντας περίπου τετρακόσια εξαρτήματα φορτωμένα στη σχάρα του αυτοκινήτου για ώρα ανάγκης.
Η πιο άτυχη στιγμή ήταν στην Μαδαγασκάρη όταν κατά τη διάρκεια μιας προσπέρασης το αυτοκίνητο γλίστρησε στη λάσπη και τουμπάρισε με αποτέλεσμα να σταλεί πακέτο στη Γερμανία για να επισκευαστεί το αμάξωμα και να συνεχίσει από το ίδιο σημείο μερικούς μήνες αργότερα. Σημειωτέον ότι ο Gunther και η Christine παντρεύτηκαν δύο εβδομάδες πριν πεθάνει η Christine. Το αυτοκίνητο θα παραμείνει στο μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη ως μόνιμο έκθεμα για να θυμίζει το σπουδαίο αυτό ταξίδι που διήρκησε 26 ολόκληρα χρόνια και φυσικά την ιστορία των δύο ταξιδιωτών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...