Έλληνας ο κορυφαίος freerunner στο Red Bull Art of Motion

Ο 19χρονος Δημήτρης Κυρσανίδης ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά κερδίζοντας τα φαβορί της παγκόσμιας σκηνής και παίρνοντας τον τίτλο του κορυφαίου freerunning αθλητή στον κόσμο!

  • -
  • -
με μια ματιά

Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το  κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φιροστεφάνι. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.

Mε ένα άψογο, απαιτητικό και πλούσιο σε κόλπα run, ο Δημήτρης Κυρσανίδης κατέκτησε τη νίκη στον τελικό του Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη. Εκεί όπου το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 18 αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες, απ’ τους καλύτερους freerunners στον κόσμο, συνδύασαν τέχνη και αθλητισμό σε μια διαδρομή πάνω από στέγες, τοίχους, μπαλκόνια και πισίνες στέλνοντας εικόνες υψηλού αθλητικού επιπέδου σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Περισσότεροι από 1.500 θεατές συγκεντρώθηκαν στο Φηροστεφάνι και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσω διαδικτύου. Πιο εντυπωσιακό από ποτέ, το Red Bull Art of Motion επέστρεψε στη Σαντορίνη με τους τολμηρούς χορευτές στις στέγες να δίνουν μια ανεπανάληπτη παράσταση. Η δημιουργικότητα, η ροή και η εκτέλεση των κινήσεων που πραγματοποίησαν οι 18 freerunners, δικαιολογούν σίγουρα το χαρακτηρισμό «καλλιτέχνες της φυγής» καθώς με φόντο το διάσημο ηφαίστειο και την Καλντέρα, παρακολουθήσαμε μια ζωντανή μορφή τέχνης!

Ο δύο φορές πρωταθλητής και μόνιμο φαβορί Pavel Petkuns από τη Λετονία κι ο Ρώσος Aleksandr Baiturin τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με επιδόσεις που εντυπωσίασαν κριτές και κοινό! Ήταν ο «τοπικός ήρωας» Δημήτρης Κυρσανίδης όμως αυτός που πραγματοποίησε μια διεθνούς κλάσης εμφάνιση, πάνω στις κατάλευκες, πέτρινες σκεπές της Καλντέρας, εκτοπίζοντας μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως τους προαναφερόμενους αλλά και τον περσινό νικητή Corey DeMeyers. «Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω, ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι είμαι ο νικητής», εξομολογήθηκε συγκινημένος ο 19χρονος Έλληνας αμέσως μόλις κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο σημαντικότερο freerunning διαγωνισμό του πλανήτη.

Το Best Trick Award by CU κέρδισε ο Ρώσος Aleksandr Baiturin δίνοντας τον πιο… Restart εαυτό του καθώς εκτέλεσε άψογα ένα συνδυασμό από tricks και προσγειώθηκε στην πισίνα της πίστας με μια απίστευτη βουτιά από ύψος 2,5 μέτρων. H Αμερικανίδα stunt woman Luci Romberg πήρε τον τίτλο Best Female.

 

Τελικά αποτελέσματα

1. Dimitris Kyrsanidis (GRE) 494 βαθμοί

2. Pavel Petkuns (LAT) 484

3. Alexandr Baiturin (RUS) 465

4. Yoann Leroux (FRA) 464

5. Jesse Peveril (SUI) 429

6. Alexander Schauer (AUT) 374

 

Φωτογραφίες: Samo Vidic, Predrag Vuckovic

VIDEOS

Red Bull Art of Motion 2014

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...