CNN: Οι Έλληνες θέλουν πίστα F1...

Ιστορίες με …δράκους και Μεσογειακό GP από τον Bernie

  • -
  • -
“Greece 'keen' on Mediterranean Grand Prix bid” είναι ο τίτλος του άρθρου στο CNN από τον Christian Sylt

και προς στιγμή όλοι θα πιστέψουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο καλεντάρι της F1 με σχέδια επί χάρτου κι ένα δις δολάρια να αναζητείται. Ο αρθρογράφος τους CNN μίλησε με τον Bernie Ecclestone με αφορμή την κατοχύρωση του «Mediterranean GP» από την  Formula One Licensing στα τέλη Μαΐου και ζήτησε δηλώσεις επί του θέματος από τον δικό μας insider,

Δημήτρη Παπαδόπουλο

, ο οποίος προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.

Ο Δημήτρης δήλωσε στο CNN: «Η Ελλάδα βίωσε κι είναι στη μέση μιας μεγάλης κρίσης και τώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της σταθεροποίησης της κατάστασης  που γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση θέτει συγκεκριμένες προτεραιότητες κι είμαι σχεδόν βέβαιος πως η διεξαγωγή ενός αγώνα Formula 1 δεν είναι μία απ' αυτές. Πρέπει να επισημάνουμε πως ιδιωτικές πρωτοβουλίες εξετάζουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης της κατασκευής ενός σιρκουί στην Δραπετσώνα ώστε να φιλοξενηθεί ένα Grand Prix. Τα σχέδια έχουν δημοσιοποιηθεί, οι οικονομοτεχνικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί κι έχει παρουσιαστεί στους ενδιαφερόμενους για χρηματοδότηση. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο της Δραπετσώνας, με την οποία παρέχεται πλήρη υποστήριξή του στην προσπάθεια αυτή εφόσον  αυτή βασίζεται στην ιδιωτική χρηματοδότηση» .

Ο Sylt στο άρθρο του κάνει αναλυτική αναφορά στα οικονομικά προβλήματα της χώρας και τα πακέτα διάσωσης που λάβαμε, όπως επίσης και στα ποσά που απαιτούνται για να δημιουργηθεί μία πίστα πχ στην περιοχή της Δραπετσώνας όπως έχει προταθεί.

To παρασκήνιο της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά ανήκουν στο σχέδιο διερεύνησης και πιέσεων από πλευράς Bernie για να διασφαλιστούν τα μελλοντικά έσοδα της F1. Η κατοχύρωση του ονόματος «Mediterranean GP» δεν σημαίνει ότι αφορά την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε στη λεκάνη της Μεσογείου και προφανώς η κατοχύρωση του ονόματος δεν σημαίνει υλοποίηση. Ο Bernie πλέκει το εγκώμιο στον αποφασιστικό Πούτιν και τα δολάρια που θα ρίξει για το ρωσικό GP και γενικώς σε όσους έχουν να ρίξουν εκατομμύρια για να πάρουν λίγη από τη λάμψη της F1.

Από την άλλη ο Ecclestone έχει ανοιχτό μέτωπο με τις γερμανικές αρχές καθώς πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια στο κρατίδιο της Βαυαρίαςπροκειμένου να σταματήσει η δίωξη του για τη δωροδοκία γερμανού τραπεζίτη. Με δύο GP στη Γερμανία αλλά με τα έσοδά τους να μειώνονται, ο Bernie πιέζει για περισσότερα χρήματα, εμφανίζοντας ως υποψήφιο ένα GP στην Ελλάδα με κατάργηση ενός εκ των δύο που πραγματοποιούνται στη Γερμανία. Αυτή θα ήταν μια ήττα γοήτρου για τους γερμανούς και φυσικά όλη η ιστορία γίνεται για το πάπλωμα. Απλά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κρατικά χρήματα δεν υπάρχουν για πίστα F1 στην Ελλάδα και δικαιώματα αγώνα και μόνο με ιδιωτικά κεφάλαια θα μπορούσε να γίνει, κάτι που το ευχόμαστε όλοι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...