Χρυσοχοΐδης: «Νεκροθάφτες» της ελπίδας

Ο Υπουργός απαντά στους επικριτές για τη αύξηση των τιμών

  • -
  • -

Κριτική άσκησε στους επικριτές του ο υπουργός Μεταφορών αναφορικά με την εξαγγελία μείωσης των τιμών των εισιτηρίων στα ΜΜΜ. Μιλώντας στον Real FM είπε:

«Όποιος επινόησε από αυτούς που γράφουν στις εφημερίδες σήμερα την αναγωγή στο λεπτό της ώρας της τιμής του εισιτηρίου για να αποδείξει τάχα πως η τιμή αυξήθηκε, αντί να μειωθεί, μπερδεύει τα τηλέφωνα με τα λεωφορεία. Χρονοχρέωση στο εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, ούτε καν χιλιομετρική αναλογικότητα για τις οδικές μετακινήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός υποδομών. Και πρόσθεσε: «Θα σας πω κάτι πολύ απλό που ξεχνούν αυτοί οι αδαείς ή αυτοί οι κακόπιστοι επινοητές, οι νεκροθάφτες της ελπίδας και οι έμποροι της απελπισίας. Λυπάμαι πολύ γιατί όλα αυτά προέρχονται και από αριστερή πλευρά, οι “νεκροθάφτες” της ελπίδας και αυτοί που καλλιεργούν κάθε ημέρα την απελπισία στον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία, η μέση διάρκεια χρήσης του εισιτηρίου, μέχρι σήμερα, είναι 61 λεπτά. Το 80% των ανθρώπων κυκλοφορεί από 54’, το λιγότερο, μέχρι 67’. Δεν υπάρχει κανείς που να πηγαίνει πάνω από 70’. Άρα σε ποιους αναφέρονται; Σε ένα 15%. Αυτοί αδικούνται ναι. Αυτοί, το 15%, αδικούνται».

 

Η Γλώσσα Λανθάνουσα νοιώθει την ανάγκη να απαντήσει στο συλλογισμό του κ. Χρυσοχοΐδη.

Εκτός από κουμπούρας στην αριθμητική, ο υπουργός είναι και άσχετος. Πιθανόν να μην έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ίσως να είναι πρακτικοί οι λόγοι καθώς δεν θα χωρά η φρουρά που τον ακολουθεί καθότι χαίρει της προσοχής διμοιριών εμφανών και αφανών πρακτόρων.

Ωστόσο για να σοβαρευτούμε,  ο αξιότιμος κ. Υπουργός θα έπρεπε πριν μιλήσει να ρωτήσει κάποιον από το επιτελείο του. Τα εισιτήρια προφανώς δεν έχουν χρονοχρέωση καθώς δεν είναι τηλέφωνα. Κακό το παράδειγμα. Η διάρκεια ισχύος του εισιτηρίου παρέχει απεριόριστες διαδρομές και αυτό εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες.

Αν ήθελε να εφαρμόσει χρέωση ανάλογη της χρήσης, οι κλειστοί αυτοκινητόδρομοι όπως πχ η Αττική Οδός ή οι Εθνικές Οδοί, θα ήταν πεδίο δόξης λαμπρό. Χρέωση με το χιλιόμετρο αλλά εκεί διαπλέκονται τα θέματα. Ας μείνουμε στα εισιτήρια.

Ας διαβάσει λοιπόν το καθεστώς που ισχύει για τα εισιτήρια από το site του ΟΑΣΑ.

Εισιτήριο 90 λεπτών για όλα τα Μέσα

Το Ενιαίο Εισιτήριο 90 λεπτών (μιάμισης ώρας) ισχύει σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί) και Προαστιακό (μόνο στην Αστική Ζώνη Μαγούλα-Πειραιάς-Κορωπί). Δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί-Αεροδρόμιο και στον Προαστιακό εκτός της Αστικής Ζώνης. Το Ενιαίο Εισιτήριο επικυρώνεται υποχρεωτικά κατά την πρώτη επιβίβαση και ισχύει για 90 λεπτά (μιάμιση ώρα) για απεριόριστο αριθμό διαδρομών προς κάθε κατεύθυνση. Στην περίπτωση που στη λήξη του 90λεπτου η τελευταία διαδρομή δεν έχει ολοκληρωθεί, ο επιβάτης υποχρεούται να επικυρώσει για δεύτερη φορά το εισιτήριό του, είτε στο όχημα είτε στο επικυρωτικό μηχάνημα του σταθμού, στη πίσω ή στην απέναντι πλευρά από την πρώτη επικύρωση, ώστε αυτό να ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί η τελευταία μετακίνησή του.

Υπουργέ, στρώσου και διάβασε. Θα νομίζει κανείς ότι το κάνεις επίτηδες. Εκτίθεσαι!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...