Διάκριση για τις ομάδες μας στο Shell Eco Marathon

Ελληνικό ρεκόρ οικονομίας από το Poseidon του ΤΕΙ Πειραιά

  • -
  • -

Αξιόλογες θέσεις απέσπασαν και οι τρεις ελληνικές συμμετοχές των φοιτητών μας από τρία Ανώτατα Ιδρύματα. Έπειτα από μήνες προετοιμασιών, 198 ομάδες από 27 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, έδωσαν το παρόν στον 30ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell.

Σε μία δύσκολη διαδρομή στους δρόμους του Ρότερνταμ, οι ομάδες διαγωνίστηκαν με οχήματα που σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι ίδιες, επιτυγχάνοντας τέσσερα νέα ρεκόρ σε πέντε κατηγορίες. Η αξιολόγησε έγινε με βάση τη σχέση μεταξύ της απόστασης που διανύθηκε από το κάθε όχημα και της κατανάλωσης καυσίμου (μεγαλύτερη απόσταση με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση).

 

Ομάδα «Poseidon»

H ομάδααπό τοΤμήμα Μηχανολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά, που συμμετείχε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric), κατέκτησε την 11η θέση διανύοντας 527.86 km/kWh και κατέκτησε το ελληνικό ρεκόρ οικονομίας.

Χορηγοί της ομάδας ήταν οι: TGS Special Parts, Intertrans, Inkmarket.gr, ΔΕΔΔΗΕ, IPG Automotive, ΦΑΝΟΣ Ηλεκτρονικά, AutoDent, ΦΩΤΙΣΤΙΚΗ Επαγγελματικός Φωτισμός και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών MSc Advanced Industrial & Manufacturing Systems.

 

Ομάδα «Προμηθέας»

Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) και κατέλαβε την 18η θέση αγγίζοντας τα 368,45 km/kWh, βελτιώνοντας την περσινή της επίδοση.

Χορηγοί της ομάδας ήταν οι: Attica Bank, Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ., Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, BMS Bunkers, KBS G.R.P. Quality Products, Aegean Airlines.

 

Ομάδα «TUC Eco Racing»

Η ομάδα του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, που διαγωνίστηκε στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen), κατέκτησε, όπως και το 2013, την 4η θέση διανύοντας 58,48 km/kWh.

Χορηγοί της ομάδας ήταν οι: Aegean Airlines, ΑΝΕΚ LINES, Beta-cae Systems S.A., ΚΤΕΟ Κρήτης, ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ SPORT, GAS Motosport Culture, Zouan Carlos Digenakis Investment Senior Advisor at Insurance.

 

Αποτελέσματα 30ου Ευρωπαϊκού Μαραθωνίου Shell

Η Ομάδα Microjoule-La Joliverie, ομάδα φαβορί, για μια ακόμη φορά έφτασε στην κορυφή στην κατηγορία Prototype (diesel) κατάφερε να ξεπεράσει το περσινό της ρεκόρ διανύοντας 3,314.9 km/l, επίδοση βελτιωμένη κατά 11%.

Στην κατηγορία Urban Concept, η γαλλική Lycee Louis Delage σημείωσε απόδοση ρεκόρ, αγγίζοντας τα 468,8 km με βενζινοκίνητο όχημα. Στη ίδια κατηγορία, η ομάδα Sluchtspecht από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Offenburg της Γερμανίας ξεπέρασε τις περσινές της επιδόσεις σημειώνοντας 389 km στην κλάση καυσίμου πετρελαίου. Στην κατηγορία καυσίμου υδρογόνου, η ομάδα La Joliverie Polytech Nantes βελτίωσε τις επιδόσεις της αγγίζοντας τα 150,5 km.

Μια ξεχωριστή καινοτομία παρουσιάστηκε από την ομάδα AERO@UBI από την Πορτογαλία, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που δε διέθετε κανενός είδους τιμόνι, αλλά αντί αυτού κατευθυνόταν από την κίνηση του σώματος του οδηγού.

Κατηγορία Prototype

Νικητής

Αποτέλεσμα

Shell Fuel Save Gasoline Prize

La Joliverie – Lycee Saint-Joseph La Joliverie (FR)

3,314.9 km/l

Shell Fuel Save Diesel Prize

IUT GMP Valenciennes – I.U.T Valenciennes (SPA)

1,300.1 km/l

Hydrogen Fuel Cell Prize

H2A – Hogeschool Van Amsterdam (NL)

428.5 km/kWh

Battery-electric Prize

TERA TU Graz – T.U. Graz (AUT)

1,091.6 km/kWh

Alternative Fuel Prize (E100 + GTL)

SA de Toulouse – Universite Paul Sabatier Toulouse (FR)

2,757.2 km/l



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...