30ος Μαραθώνιος Οικονομίας Shell: Τρεις συμμετοχές από Ελλάδα

Συναγωνίζονται στις 15-18 Μαΐου στο Ρότερνταμ

  • -
  • -

Για ενδέκατη συνεχόμενη φορά η Ελλάδα δίνει το παρόν στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell με τρεις ομάδες που εκπροσωπούν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά. Πρόκειται για την 30ηδιοργάνωση του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ρότερνταμ από τις 15 έως και τις 18 Μαΐου.Οι τρεις ομάδες από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που εκπροσωπούν και φέτος την Ελλάδα είναι:

Η Ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος: Συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη φορά στο διαγωνισμό στην κατηγορία Prototype (Battery Electric). Στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο σχεδιασμός των οχημάτων επικεντρώνεται στη μείωση της οπισθέλκουσας δύναμης και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας τους, γεγονός εμφανές από τα φουτουριστικά και ιδιαίτερα αεροδυναμικά οχήματα που συμμετέχουν σε αυτή.

Η Ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, µε το εξελιγμένο όχημα πόλης Eco Racer (ΕR2014): Θα είναι η έβδομη συμμετοχή της ομάδας στο Μαραθώνιο στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen), όπου τα οχήματα που συμμετέχουν είναι πιο κοντά στα καθημερινά επιβατικά αυτοκίνητα.

Τέλος, η Ομάδα «Poseidon» από το Τμήμα Μηχανολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης: Θα είναι η τρίτη συμμετοχή της στο διαγωνισμό στην κατηγορία Prototype (Battery Electric). Πέρυσι διαγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία με πλήρως ανασχεδιασμένο όχημα, αλλά δυστυχώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια στον 3ο γύρο, λόγω αστοχίας της καδένας στη μετάδοση κίνησης.

Ο σκοπός του Μαραθώνιου Οικονομίας της Shell είναι να εμπνεύσει ομάδες μαθητών και φοιτητών να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν οχήματα, αλλά και να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση, χρησιμοποιώντας τη λιγότερη δυνατή ενέργεια. Στο θεσμό αυτό συναντώνται κορυφαίοι επιστήμονες του σήμερα με τους πρωταγωνιστές του αύριο και επιδιώκουν να συμβάλουν ενεργά στην επίλυση των ενεργειακών προκλήσεων του πλανήτη. Ο Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell είναι μια παγκόσμια διοργάνωση με διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Η Aegean Airlines ανέλαβε μέρος του κόστους μετακίνησης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς και του Πολυτεχνείου Κρήτης με τη χορηγία αεροπορικών εισιτηρίων.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και αποτελέσματα από όλες τις ημέρες του αγώνα μπορείτε να βρείτε στο http://www.shell.com/eco-marathon.

Ακολουθήστε τις Ομάδες και μάθετε περισσότερα:

 
Πανεπιστήμιο Κρήτης
http://www.tucer.tuc.gr/

http://www.facebook.com/tucecoracer

https://twitter.com/#!/tuc_eco_racer

 
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
http://sem.ntua.gr/

http://www.facebook.com/groups/108041235175/

https://twitter.com/#!/NTUA_SEM

 
ΤΕΙ Πειραιά
https://www.facebook.com/poseidonteipir

http://www.facebook.com/DominatorProject2012

https://twitter.com/#!/Dominator_2012

http://www.flickr.com/photos/dominatorproject

http://dominatorproject.wordpress.com/

http://www.youtube.com/user/DominatorProject2011

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...