Cooper Tires: Δυναμική στρατηγική στην Ευρώπη

…με 3 μάρκες (Cooper, Avon και Mentor), νέα προϊόντα (Zeon CS Sport) και επιθετική επικοινωνιακή πολιτική

  • -
  • -

Τη νέα της στρατηγική για την αγορά της Ευρώπης ανέλυσαν η Cooper Tires και ο επίσημος εισαγωγέας της μάρκας στην Ελλάδα, Agripan SA σε ειδική εκδήλωση που έγινε στις 18 Μαρτίου στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, με την παρουσία 50 δημοσιογράφων του αυτοκινήτου. Η κυρία Sarah Mc Roberts, Διευθύντρια Marketing και επικοινωνίας της Cooper Tires Europe, παρουσίασε την νέα δυναμική στρατηγική της βιομηχανίας ενώ ο κ. Tony Shaw, Διευθυντής Πωλήσεων στις αγορές της Ευρώπης, παρουσίασε τα νέα προϊόντα τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των ελαστικών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Agripan SA κ. Δημήτρης Παντελεημονίτης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Σπύρος Παντελεημονίτης και Γιάννης Χεκιμιάν. Ο κ. Νικόλας Παντελεημονίτης, Εμπορικός Διευθυντής της Agripan SA, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους και ο εμπορικός διευθυντής του τμήματος Ελαστικών της εταιρείας κ. Δημήτρης Αλεξιάδης, παρουσίασε τις δραστηριότητες και τους στόχους της Agripan SA για τα επόμενα χρόνια.

 

Cooper: From the Rough to the Smooth

Στρατηγικός στόχος αποτελεί η επέκταση των πωλήσεων των ελαστικών Cooper από την κατηγορία 4x4 και Offroad όπου πρωταγωνιστεί, στην κατηγορία των ελαστικών επιβατικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Ο στόχος  αυτός εκφράζεται και με το slogan “From the Rough to the Smooth”.

Στα επιβατικά οχήματα, μέχρι σήμερα τα ελαστικά Cooper προσφέρονταν ως ελαστικά αντικατάστασης. Με την πρόσφατη συμφωνία με την Ford όμως, το Cooper Zeon RS3-A διαστάσεων 215/50Ρ17 με δείκτη ταχύτητας W, χρησιμοποιείται για πρώτη τοποθέτηση στα Ford Focus SE και Titanium στις ΗΠΑ.

Μέσα στα πλαίσια της νέας στρατηγικής στην Ευρώπη, η Cooper επενδύει στον τομέα της επικοινωνίας επιλέγοντας μέσα που εξασφαλίζουν διείσδυση σε πολλές χώρες και προσεγγίζουν χιλιάδες νοικοκυριά. Για πρώτη φορά προγραμματίζονται προωθητικές ενέργειες σε βάθος πενταετίας όπως η χορηγία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Arsenal και του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rallycross, όπου η Coopertires θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών. Ακόμη, χρησιμοποιεί ως πρεσβευτές της πρωταθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως o David Coulthard, πρωταθλητής της Formula 1, ο οποίος έχει επιλεγεί για τις δοκιμές και την εξέλιξη των ελαστικών επιβατικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, αλλά και ο Xavi Foj, γνωστός για τις επιδόσεις του στο ράλλυ Dakar, ο οποίος είναι ο πρεσβευτής των ελαστικών Cooper 4x4 και Off-road. Μάλιστα, ο Xavi Foj χρησιμοποιεί στους αγώνες ελαστικά παραγωγής όπως τα Cooper Discoverer STMax τα οποία μπορεί κανείς να βρει παντού στα καταστήματα πώλησης και τοποθέτησης ελαστικών.

 

ΝΕΟ ZEON CS SPORT

Το Cooper Zeon CS Sport σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε με στόχο να συναρπάσει στην οδήγηση. Προσφέρεται σε επιλεγμένες διαστάσεις 18 και 19 ιντσών. Το υψηλής ανάμιξης πέλμα πυριτείου (Silica) υπόσχεται καλύτερο κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ η τεχνολογία “Optinoise” εξασφαλίζει αθόρυβο ταξίδι και βελτιωμένη άνεση. Το ενισχυμένο “Flipper” βελτιώνει την απόκριση στο τιμόνι και ενισχύει την σταθερότητα ενώ το σπιράλ 0ο  restrictor βελτιώνει τις επιδόσεις στις υψηλές ταχύτητες. Το CS Sport είναι το κορυφαίο ελαστικό της Cooper και συνοδεύεται από τα slogan “Driving on” και “Driven by success”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ BACKGROUND

Η Cooper Tires είναι η 11η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ελαστικών στον κόσμο και η 4η μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κύκλος εργασιών είναι 4,2 Δις δολάρια, με μερίδιο αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες 13%. Να θυμίσουμε εδώ πως οι μάρκες ελαστικών που περιλαμβάνονται στην δραστηριότητα της Cooper Tire είναι οι COOPER, AVON και η οικονομική MENTOR.

Το 2014 η εταιρεία συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυση της. Το 1914 εκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σήμερα διαθέτει 3 εργοστάσια, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο έχει ακόμη 1 στο Μεξικό, 1 στην Αγγλία, 2 στην Κίνα και ένα στην Σερβία. Η παγκόσμια δραστηριότητα της Cooper Tires περιλαμβάνει συνολικά 9 παραγωγικές μονάδες, 38 κέντρα διανομής, Εγκαταστάσεις σε 12 χώρες και 5 Τεχνολογικά Κέντρα εξέλιξης.

To νεώτερο κέντρο διανομής της Cooper Tires, βρίσκεται στο Βελιγράδι και έχει την δυνατότητα να τροφοδοτεί ελαστικά, άμεσα και γρήγορα, όλες τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το κέντρο διανομής στο Βελιγράδι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την χώρα μας γιατί η τροφοδοσία μπορεί να επιτελείται σε μία και μόνο ημέρα!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...