Ford Drink Driving Suit: ακόμα ένα ποτηράκι…

Η Ford δημιούργησε μια ειδική στολή που δείχνει πόσο δυσκολεύει την οδήγηση η κατανάλωση αλκοόλ

  • -
  • -

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 25% όλων των τροχαίων θανατηφόρων ατυχημάτων στην Ευρώπη σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ και το αλκοόλ είναι κύριος παράγοντας στην πρόκληση μοιραίων τροχαίων ατυχημάτων με την εμπλοκή νεαρών οδηγών. Μια νέα έρευνα της Ford αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι νεαροί οδηγοί στην Ευρώπη παραδέχονται ότι έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι ή έχουν δει φίλους να οδηγούν σε κατάσταση μέθης. Η έρευνα μεταξύ 5.000 οδηγών ηλικίας 18 - 24 ετών* έδειξε επίσης ότι το 32% έχει δεχτεί να μπει στο αυτοκίνητο μεθυσμένου οδηγού και το 66% δεν γνωρίζει το νόμιμο επιτρεπτό όριο αλκοόλ για οδήγηση στη χώρα του.

Η Ford ανέθεσε τη διεξαγωγή της έρευνας για να κατανοήσει καλύτερα τις συνήθειες και τις απόψεις των νεαρών οδηγών ως προς την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο ανέδειξε τους νεαρούς Ισπανούς πρώτους στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή στην αποδοχή άλλων μεθυσμένων οδηγών με ποσοστό 74% και ακολούθησαν η Γερμανία (65%) και η Γαλλία (64%). Το 26% όσων ομολόγησαν ότι έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι θεωρούσε ότι δεν έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια.

 

Drink Driving Suit

Πέρσι, η Ford λανσάρισε στην Ευρώπη το Ford Driving Skills for Life, το βραβευμένο, δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης νεαρών οδηγών της εταιρίας, και τώρα έχει εξελίξει μία στολή που δυσχεραίνει την ορατότητα, τη συγκέντρωση και την ισορροπία. Το ‘Drink Driving Suit’ είναι ένας έξυπνος τρόπος που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα νηφάλια να βιώνουν από πρώτο χέρι σε τί βαθμό οι ικανότητές τους μπορούν να επηρεαστούν από το αλκοόλ, κάνοντας ακόμα και τις απλές δραστηριότητες – όπως περπάτημα σε ευθεία γραμμή – πολύ πιο δύσκολες. Έτσι, το ‘Drink Driving Suit’ δείχνει πόσο επηρεάζεται μία πιο περίπλοκη δραστηριότητα όπως η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Αποτελείται από γυαλιά παραμόρφωσης όρασης, ωτοασπίδες, βαρίδια σε καρπούς και αστραγάλους, αλλά και επενδύσεις σε ώμους, λαιμό και γόνατα.

Η Ford εξέλιξε το “Drink Driving Suit” με επιστήμονες του Γερμανικού Ινστιτούτου Meyer-Hentschel που ερευνά τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα κινητικότητας. Η Ford έχει δημιουργήσει επίσης τα “Third Age Suit” και “Pregnancy Suit” για να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες οδηγών μεγαλύτερης ηλικίας και εγκύων.

*Έρευνα μεταξύ 5.000 οδηγών ηλικίας 18 - 24 που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ford Motor Company από την TNS Global στο διάστημα 12 – 20 Νοεμβρίου, 2013 σε πέντε αγορές - Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...