Νέα Mercedes C-Class

Από τις πρώτες κιόλας εικόνες, η νέα C-Class έρχεται να ταράξει τα νερά και να προκαλέσει άγχος για τον ανταγωνισμό

  • -
  • -
Πολυφωνία κινητήρων

Οι BlueDIRECT κινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται το μοντέλο, είναι λίγο πολύ γνωστοί. Με τις αναμενόμενες βελτιώσεις σε λεπτομέρειες, ο βασικός βενζίνης είναι ο 1.600άρης με τον άμεσο ψεκασμό και τους 156 ίππους και η γκάμα των πέντε 4κύλινδρων συνόλων κλείνει σε ότι αφορά την απόδοση, στους 238 ίππους. Ανάμεσά τους θα υπάρχει και η C 180 ECO Edition- η αντίστοιχη της BlueEFFICIENCY Edition. Λίγο αργότερα θα ενσωματωθεί στη γκάμα των βενζινοκινητήρων και ένας 6κύλινδρος 333 ίππων. Όπως συμβαίνει και στη γκάμα των E και S-Class, έτσι και στη νέα C το παρόν στη γκάμα θα δίνει και μια υβριδική έκδοση, η C 300 BlueTEC Hybrid με 4κύλινδρο diesel κινητήρα που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα θα έχει μια απόδοση που θα φτάνει τους 231 ίππους, ενώ η κατανάλωση θα είναι περιορισμένη στα 3,9 λίτρα/ 100 χλμ. Από εκεί και πέρα, στις αμιγώς diesel επιλογές λίγο μετά το λανσάρισμα του μοντέλου θα προστεθεί ένας ολοκαίνουργιος 1.600άρης (136 ίππων) και έτσι το εύρος της απόδοσης των diesel θα είναι από 115 ίππους και θα φτάνει μέχρι τους 204 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι κινητήρες diesel της νέας C-Class έχουν ενσωματωμένη την τεχνολογία SCR (Selective Catalytic Reduction) για ακόμα ανώτερη απόδοση σε ότι αφορά τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Νομοτελειακά θα έφτανε η στιγμή που η πολυτελής πρόταση στη μεσαία κατηγορία θα είχε τον εξοπλισμό αλλά και τη συνολική πολυτέλεια της μεγάλης κατηγορίας από τα γκάμα της Mercedes. Ειδικά από τη στιγμή που ο τίτλος του entry level sedan της γκάμας άλλαξε προορισμό και έτσι χαρακτηρίζεται πλέον η CLA, ήτα αναμενόμενο πως θα γινόταν το step up και για τη C-Class. Αναβάθμιση όχι μόνο στα σημεία, έτσι ώστε απλά να δικαιολογείται η νέα έκδοση αλλά μια εκ βάθρων ανανέωση για το μοντέλο που θα συνεχίσει μεν να λέγεται C-Class, θα είναι όμως η βάση για την ανάπτυξη μιας άλλης κουλτούρας στην προσέγγιση της κατηγορίας. Άλλωστε και στην κορυφή της γκάμας της Mercedes, με την S-Class να πρέπει να καλύψει το «κενό» της Maybach, δημιουργείται ο χώρος για να ανέβουν όλες οι σειρές πιο πάνω. Να γίνουν λίγο πιο πολυτελείς, πιο μεγάλες και καλύτερα εξοπλισμένες. Στην περίπτωση της νέας C-Class, δεν είναι μόνο η τεχνική αρτιότητα που μας οδηγεί στην προσμονή του νέου μοντέλου. Στα νέα στοιχεία έχουμε την τεχνολογική υπεροπλία που παραπέμπει σε αυτοκίνητο της μεγάλης πολυτελούς κατηγορίας αλλά και το νέο αισθητικό ρεύμα που επηρεάζει το μοντέλο- leader στην πολυτέλεια των μεσαίων sedan, κάνοντάς το πραγματικά ακαταμάχητο. Η Mercedes έχει τον τρόπο να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Το know how από τη μεγαλύτερη κατηγορία προσαρμόστηκε στα δεδομένα της πιο προσιτής C-Class και το νέο μοντέλο είναι πραγματικά ένα κινούμενο εργαστήριο τεχνολογίας, με εφαρμογές που μόνο στις αμιγώς πολυτελείς κατασκευές όλων των κατασκευαστών που ασχολούνται με το είδος συναντώνται. Το νέο family look έχει ταιριάξει ιδιαίτερα καλά στη μεσαία πρόταση της Mercedes, η οποία καταφέρνει και έχει δικό της ύφος σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση. Τόσο εμπρός, όσο και πίσω, οι λεπτομέρειες είναι μεν γνώριμες αλλά συνθέτουν ένα σύνολο που ξεχωρίζει.   

Το success story της Mercedes όλα δείχνουν πως θα συνεχιστεί. Το προκάτοχο μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2007, ξεπέρασε τα 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Η νέα γενιά του μοντέλου, δείχνει πως έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά και θα επιτρέψουν τη συνέχεια του θρύλου. Με τη νέα σχεδίαση του αμαξώματος που έχει επιτρέψει τον περιορισμό του βάρους κατά 100 κιλά που είναι πολύ σημαντικό νούμερο για τα δεδομένα της κατηγορίας (με το αλουμίνιο ως πρώτη ύλη για το αμάξωμα να έχει φτάσει το 50% από 10% που ήταν στο παρελθόν) την εξαιρετική αεροδυναμική συμπεριφορά του αμαξώματος που έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,24 Cd η “baby S-Class” όπως είναι το παρατσούκλι που την ακολουθεί έρχεται με φόρα να πάρει τη θέση που της αξίζει. Οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί για τα δεδομένα της κλάσης. Σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο, το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 80 χιλιοστά και πλέον είναι 2.840 χιλ., ενώ σε μήκος έχει «πάρει» 95 και σε πλάτος 40 χιλιοστά, φτάνοντας τα 4.686 και 1.810 χιλ. αντίστοιχα. Το όφελος για τους πίσω επιβάτες είναι μεγάλο και ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν τέτοια αίσθηση άνεσης, αφού οι καλύτεροι χώροι είναι συνδυασμένοι και με ανάλογα πολύ καλά υλικά και δομή στα καθίσματα που αυξάνει κάθετα το επίπεδο. Ο χώρος για τις αποσκευές είναι 480 λίτρα, με χαμηλό κατώφλι φόρτωσης και κανονικό σχήμα.  

VIDEOS

Mercedes-Benz C-Class - 2014

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...