Apple CarPlay: το iPhone στο αυτοκίνητο

Αρχικά στα Ferrari, Honda, Hyundai, Jaguar, Mercedes Benz και Volvo, ακολουθούν BMW, Chevrolet, Citroen, Ford, KIA, Land Rover, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Subaru, Suzuki και Toyota

  • -
  • -

Το γνωρίσαμε πέρυσι ως iOS in the car. Φέτος η Apple το εξέλιξε και άλλαξε το όνομά του σε Apple CarPlay. Ουσιαστικά πρόκειται για το πως μπορείς να χρησιμοποιείς τις λειτουργίες του iPhone στο αυτοκίνητο, γρήγορα και με ασφάλεια. Το Apple CarPlay περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη ενσωματωμένη στο ταμπλό του αυτοκινήτου, μέσω της οποίας ο οδηγός θα έχει πρόσβαση σε όλες τις χρήσιμες λειτουργίες του iPhone, όπως οι φωνητικές κλήσεις, η πλοήγηση στους δρόμους, η αναπαραγωγή μουσικής. Ειδικότερα, με το πάτημα ενός πλήκτρου (και αφού έχει συνδέσει το smartphone στο σύστημα) o οδηγός θα μπορεί να ενεργοποιεί τη φωνητική βοηθό Siri για να πραγματοποιεί φωνητικές κλήσεις, να υπαγορεύει γραπτά μηνύματα και να ενεργοποιεί την εφαρμογή Maps. Αντίστοιχα, εφόσον δέχεται εισερχόμενες κλήσεις, το σύστημα Siri θα τον ειδοποιεί φωνητικά, ενώ αντίστοιχα θα γίνεται ανάγνωση και των εισερχόμενων μηνυμάτων από το σύστημα στον οδηγό. Ως προς τη μουσική, το CarPlay πέρα από την αναπαραγωγή της αποθηκευμένης (στο iPhone) μουσικής, έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και στην υπηρεσία iTunes Radio αλλά και σε μουσικές εφαρμογές, όπως το Spotify ή το Beats Music.

To Apple CarPlay είναι συμβατό με τα τελευταία μοντέλα iPhone (5, 5C και 5S) και θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στο 2014 σε μοντέλα των Ferrari, Honda, Hyundai, Jaguar, Mercedes Benz και Volvo. Σε δεύτερη φάση θα προστεθούν επίσης οι BMW, Chevrolet, Citroen, Ford, KIA, Land Rover, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Subaru, Suzuki και Toyota. Παρακάτω, μπορείς να δεις το πρώτο βίντεο για το CarPlay που έδωσε στη δημοσιότητα η Volvo.

Πηγή: www.deasy.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...