84o Salon De Auto: Μικρά, εξωτικά και λοιπά

Το Gocar σας μεταφέρει τον παλμό της Έκθεσης Γενεύης 2014

  • -
  • -

Η έκθεση τη Γενεύης, η 84η στην επετηρίδα, είχε όλα χρειάζεται να δει κανείς για να διαπιστώσει ότι η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΕΙ! Δεν είχαμε παγκόσμια πρεμιέρα κάποιου main stream κράχτη, ωστόσο όλος ο περίγυρος ανέβλυζε υγεία.

Δικαιωματικά τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στον «ανθό» των supercars που στη φετινή Γενεύη έδωσαν βροντερό παρόν. Οι 1340 ίπποι του Koenigsegg Agera One:1, είχαν παγκόσμια πρώτη στη Γενεύη, όμως η Lamborghini Huracan και η McLaren 650 S Spider πήραν μέρος της λάμψης και φυσικά θα προβληματίσουν τους βαθύπλουτους υποψήφιους αγοραστές.

Για τους ταπεινούς θνητούς, η σύμπραξη Toyota-Peugeot-Citroen στην κατηγορία Α θα φέρει πολλά διλλήματα. Οι τρεις διαφορετικές υλοποιήσεις στη μάσκα των Aygo, 108 και C1 θα πονοκεφαλιάσουν τους Έλληνες εισαγωγείς που προσδοκούν σημαντικές πωλήσεις από το μοντέλο και ανακατατάξεις στην αγορά των μικρών αυτοκινήτων πόλης.

Στις πρεμιέρες ξεχώρισα το Renault Twingo. Το Alter Ego του νέου Smart με κινητήρα και μετάδοση στον πίσω άξονα, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που αν μη τι άλλο, δίνει στοιχεία διαφοροποίησης και φέρνει το γαλλικό μικρό πιο κοντά στο 500αράκι.

Ευχάριστη έκπληξη στην φετινή Γενεύη ήταν το Jeep Renegade. Πρόκειται για ένα μικρό SUV που διαθέτει το DNA της αμερικανικής σχεδιαστικής αντίληψης, με δυνατότητες κίνησης αυθεντικού 4x4. Με κινητήρες 1,4 και 1,6 λίτρων επαναφέρει την Jeep στο προσκήνιο ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Μεταξύ των υπολοίπων ξεχωρίζουν οι πρεμιέρες του ανανεωμένου Ford Focus, της νέας γενιάς Audi TT, της BMW Σειρά 2 Active Tourer, του Citroen C4 Cactus και της Mercedes-Benz S-Class Coupe.

Τέλος τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά και των άλλων φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών μοντέλα που παρουσιάστηκαν έχουν ενσωματωθεί πλέον στη παλέτα της αυτοκίνησης και χωρίς να «φωνάζουν» εμφανισιακά, πληθαίνουν κερδίζοντας σταθερά μερίδιο.

Δείτε όλα τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στο φετινό σαλόνι της Γενεύης 2014 στο χορταστικό αφιέρωμα με πλούσιες συλλογές εικόνων και video.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...