Vencer με ελληνικό αέρα

Η Vencer δημιούργησε ένα διαγωνισμό για νέα ταλέντα στη σχεδίαση αυτοκινήτων και μεταξύ αυτών, υπάρχει και μια αξιόλογη ελληνική συμμετοχή που έχει βρεθεί πολύ ψηλά στην κατάταξη

  • -
  • -

Η Vencer είναι μια μικρή εταιρεία που έχει έδρα στην Ολλανδία και σύμφωνα με το όραμα του ιδρυτή και προέδρου της, Robert Cobben, κατασκευάζει ένα προς το παρόν αυτοκίνητo απόλυτα εστιασμένo στις επιδόσεις και την αγνή απόλαυση για τον οδηγό. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγει τις ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογικές λύσεις σε ότι έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά του Sarthe, του μοντέλου που παράγει κατά παραγγελία, το οποίο εκτός από εντυπωσιακό στην όψη υπόσχεται και εξαιρετικές επιδόσεις. Το κιβώτιο των ταχυτήτων είναι χειροκίνητο και εν πολλοίς ο έλεγχος του αυτοκινήτου εξαρτάται στο μέγιστο βαθμό από τις ικανότητες του οδηγού του.

Για να μεγαλώσει τη γκάμα της η Vencer αλλά και για να αυξήσει τη δημοτικότητά της, ξεκίνησε ένα διαγωνισμό σχεδίου. Το concept ήταν να υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες και μέσω ψηφοφορίας, να επιλεγεί αυτή που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό. Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής, τα σχέδια που έχουν κατατεθεί είναι 700 και στην τρίτη θέση από τις ψήφους του κοινού, βρίσκεται ένα ελληνικό σχέδιο. Το Galina του Greg Polymerou που ζει στην Αυστραλία, έχει κατατεθεί από τον Ιούνιο που μας πέρασε και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 12.148 ψήφους, μαζί με τη δική μας (12.465 έχει ο πρώτος και 12.395 ο δεύτερος). Δεν είναι το μόνο "ελληνικό" σχέδιο, καθώς υπάρχουν και άλλα από συμπατριώτες μας αλλά αυτό του Greg Polymerou είναι πολύ κοντά στην κορυφή με βάση τον αριθμό των ψήφων/ like. Αξίζει να σημειωθεί πως και στην τέταρτη θέση έχουμε ελληνική συμμετοχή με το Zeus του Ζαφείρη Πολυχρονίδη (11.824 likes). Για να επιστρέψουμε στο Galina, σύμφωνα με το brief του σχεδιαστή του μπορεί να φιλοξενήσει ένα V8 κινητήρα 4,2 λίτρων ως βασική επιλογή, ενώ επίσης και ένας V10 5,2 λίτρων "χωράει" στο engine bay. Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά και –γιατί όχι;- να το υποστηρίξετε. Ίσως το επόμενο μοντέλο της Vencer, να έχει εκτός του ονόματος και αρκετή ελληνική αύρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...