TOP 5 νέα μοντέλα στο Los Angeles

Οι σημαντικότερες πρεμιέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της πόλης των Αγγέλων

  • -
  • -

Στις 22 Νοεμβρίου άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles. Αν και, αναμενόμενα, τα περισσότερα νέα μοντέλα αφορούν την αμερικανική αγορά, στην έκθεση έκαναν παγκόσμια πρεμιέρα και κάποια που είναι σημαντικά και για την αποδώ μεριά του Ατλαντικού. Ας δούμε τα πέντε πιο ΗΟΤ από αυτά, με σειρά σημαντικότητας:

 

 No1   Mini 2014
LA_Auto_Show_2013_TOP_5

Μπορεί τα αποκαλυπτήρια του ολοκαίνουργιου MINI να πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Οξφόρδη, ωστόσο η επίσημη πρεμιέρα έγινε δύο μέρες μετά, ταυτόχρονα στις εκθέσεις του Τόκιο και του Λος Άντζελες. Το νέο μοντέλο συνεχίζει στην ίδια σχεδιαστική γραμμή, ενώ μεγάλες αλλαγές έχουμε στους κινητήρες με νέους τούρμπο 1.5 και 2.0 βενζίνης 136 και 192 ίππων αντίστοιχα, και diesel 1.5 με 116 ίππους

Δες τα πάντα για το νέο Mini εδώ

 

 No2  Porsche Macan
LA_Auto_Show_2013_TOP_5

Αν είχε παρουσιαστεί πριν μερικά χρόνια, θα είχε κάνει θραύση στην Ελλάδα. Η baby Cayenne βασίζεται στο Audi Q5, η Porsche ωστόσο κάνει λόγο για ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο, αφού τόσο η τετρακίνηση όσο και η ανάρτηση διαφέρουν ριζικά. Η Macan προσφέρεται με τρεις επιλογές κινητήρα, δύο βενζίνης 340 και 400 ίππων και μια diesel 258 ίππων.

Περισσότερα για τη νέα Porsche Macan εδώ

 

 Νο3  Subaru WRX
LA_Auto_Show_2013_TOP_5

Το ολοκαίνουργιο ιαπωνικό sport sedan έκανε ντεμπούτο στο Los Angeles. Κάτω από το μυώδες αμάξωμα ζει και βασιλεύει ένας 2λιτρος τούρμπο μπόξερ άμεσου ψεκασμού (DIT) με απόδοση 268 ίππους, οι οποίοι περνάνε στους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive, φυσικά. Στάνταρ είναι ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και το Lineartronic CVT με 8 σχέσεις.

Διάβασε περισσότερα για το Subaru WRX εδώ

 

 No4  Honda FCEV Concept
LA_Auto_Show_2013_TOP_5

Μπορεί να είναι ένα πρωτότυπο ακόμη, μας δίνει ωστόσο μια ιδέα από το υδρογονοκίνητο μέλλον. Το FCEV Concept είναι η εξέλιξη του FCX Clarity που είχαμε οδηγήσει στις αρχές του 2011 και μερικές από τις καινοτομίες του είναι η τοποθέτηση του συστήματος παραγωγής ενέργειας εξ ολοκλήρου κάτω από το καπό, ο μικρότερος χρόνος ανεφοδιασμού και οι μικρότερες κατά 33% κυψέλες καυσίμου.

Δες εδώ περισσότερα για το Honda FCEV Concept

 

 No5   BMW Σειρά 4 Cabrio
LA_Auto_Show_2013_TOP_5

Η ξεσκούφωτη 4άρα χαρακτηρίζεται από την κομψή και δυναμική συνάμα σχεδίαση. Η τετραθέσια 4 Cabrio διαθέτει ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή 3 τμημάτων που αναλόγως της θέσης της μεταβάλλει τον χώρο αποσκευών από 220 έως 370 λίτρα. Αρχικά θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις 435i (306 PS), 428i (245 PS) και 420d (184 PS).

Περισσότερα για τη BMW 4 Coupe, εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...