Bonus η πεθερά: ΤOP 6 7θέσια οικογενειακά

Όταν οι μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας αυξάνονται, δεν είναι ανάγκη να αυξάνεται και η μουρμούρα λόγω χώρου. Υπάρχουν λύσεις με 7 καθίσματα για να χωράει και η πεθερά, χωρίς μάλιστα να τρώνε τον παρά…

  • -
  • -

Η μόδα των πολυμορφικών έχει παρέλθει προ πολλού, ωστόσο οι κατασκευαστές έχουν δώσει νέα πνοή, είτε ρίχνοντας βαρύτητα στη σχεδίαση είτε συνδυάζοντας την πρακτικότητα των MPV με αρετές άλλων κατηγοριών. Έτσι, οι ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας σε θέματα χώρου και θέσεων ικανοποιούνται πλέον χωρίς να γίνονται συμβιβασμοί, είτε σε εμφάνιση είτε σε συνήθειες και lifestyle. Για παράδειγμα, οδηγικά το Ford Grand C-MAX δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τα μικρομεσαία χάτσμπακ, το Nissan Qashqai+2 προσφέρει επιπλέον θέσεις στον περιπετειώδη του χαρακτήρα ενώ το Opel Zafira Tourer μόνο τετράγωνο κουτί με ρόδες δεν θυμίζει αισθητικά.

Οι 7θέσιες επιλογές στην ελληνική αγορά είναι αρκετές, με τους μικρούς τούρμπο κινητήρες βενζίνης ή τους σύγχρονους diesel να τους δίνουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα συγκριτικά με το παρελθόν, όταν μεγάλοι χώροι και πολλές θέσεις σήμαιναν αυτόματα κυβισμό από 1,8-2,0 λίτρα και πάνω. Λαμβάνοντας υπόψη και τις μειώσεις τιμών που τρέχουν παραδοσιακά στα τέλη του χρόνου, ξεδιαλέξαμε τα καλύτερα 7θέσια μοντέλα που μπορείς να αγοράσεις τώρα. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

 


Chevrolet Orlando
ODHGOS_AGORAS_7-SEAT_MPV

Το γεγονός ότι εύκολα χαρακτηρίζεται ‘τζιποειδές’ από τον κόσμο που το αντικρίζει, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της Chevrolet για crossover επιρροές στο σχεδιαστικό του στιλ. Απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν κάτι ξεχωριστό μεν, αλλά απώτερος στόχος είναι να βολέψουν τις δραστήριες ανάγκες μιας πολυπληθούς οικογένειας. Στο εσωτερικό επικρατεί σχεδιαστική έμπνευση, με τα υλικά να είναι φινιρισμένα και καλοσυναρμολογημένα. Το Orlando είναι η αποθέωση της μεταφορικής μικρομεσαίας επταθέσιας άποψης, με την 3η σειρά καθισμάτων να απευθύνεται σε κανονικούς ανθρώπους και όχι αποκλειστικά σε μικρά παιδιά. Στην 7θέσια διάταξη το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 89 λίτρα και στην 5θέσια αυξάνεται στα 458. Οδηγικά, το Orlando εκπλήσσει με τη συγκροτημένη εικόνα του, ενώ από πλευράς κινητήρων (αποκλειστικά βενζίνης) αν και η επιλογή μεταξύ του 1.4 Turbo των 140 ίππων και του ατμοσφαιρικού 1.8 των 141 PS είναι προφανής, λάβε υπόψη την έκπτωση των 3.500 ευρώ και το δωρεάν κιτ υγραερίου που δίνονται στο 1.8.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ CHEVROLET ORLANDO

 


Fiat 500L Living
ODHGOS_AGORAS_7-SEAT_MPV

Ένα στυλάτο μικρομεσαίο με επταθέσια διάταξη και μήκος μόλις 4,35 μέτρα! Στην πενταθέσια διάταξη είναι πλούσια τα ελέη σε χώρους, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα από 560 έως 638 λίτρα, αναλόγως της θέσης του πίσω συρόμενου καθίσματος,. Αν μάλιστα η πλάτη της δεύτερης σειράς και του συνοδηγού διπλωθούν πλήρως, γίνεται εφικτή η φόρτωση αντικειμένων με μήκος έως και 2,6 μέτρων. Χάρη στο σύστημα «Cargo Magic Space» ο χώρος φόρτωσης μπορεί να χωριστεί σε τρία επίπεδα, ξεχωρίζοντας π.χ. τα εύθραυστα αντικείμενα από τα βαριά ή τα καθαρά από τα λερωμένα. Οι δύο επιπλέον θέσεις χρεώνονται έξτρα και ενδείκνυνται για βραχύσωμους επιβάτες με τη στοιχειώδη ευλυγισία, το κόστος τους (860 €) πάντως υπερκαλύπτεται από την ισχύουσα προσφορά (1.400 €) της Fiat. Ακόμη, τα 168 λίτρα για αποσκευές που αφήνουν διαθέσιμα είναι πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας των 7θέσιων Το 500L Living διατίθεται με δύο turbodiesel: τον 1.6 MultiJet II των 105 ίππων και τον 1.3 MultiJet II με 85 ίππους. Σαφώς και η επιλογή μας γέρνει υπέρ του πρώτου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΗN ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ FIAT 500L LIVING



Ford Grand C-MAX
ODHGOS_AGORAS_7-SEAT_MPV

Το Grand C-MAX ξεχωρίζει από τις συρόμενες πίσω πόρτες, αλλά το μεγάλο του ατού είναι οι δύο επιπλέον θέσεις. Εκεί θα βολευτούν ενήλικες έως 1,70 m σε μικρές – μεσαίες διαδρομές ή δύο παιδιά σε ταξίδι. Στα θετικά συγκαταλέγεται η πανεύκολη πρόσβαση χάρη στο σύστημα ‘walk-through’, τον μηχανισμό με τον οποίο το μεσαίο κάθισμα της 2ης σειράς αναδιπλώνεται και αποθηκεύεται κάτω από το έδρανο του δεξιού καθίσματος, αφήνοντας έτσι ένα διάδρομο. Τα δύο τελευταία καθίσματα μπορούν, όταν δεν χρησιμοποιούνται, να αναδιπλωθούν και να εξαφανιστούν στο δάπεδο του πορτμπαγκάζ, δημιουργώντας έναν εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ από τα μόλις 56 στα 439 λίτρα (με 5 θέσεις). Υπάρχει πάντως και η επιλογή 6θέσιας διάταξης με ικανοποιητικό χώρο αποσκευών. Οδηγικά, πέρα από την εξαιρετική αίσθηση, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, το Grand C-MAX διαπρέπει και σε ποιότητα κύλισης. Σε κινητήρα, ιδανικός για οδήγηση είναι ο 1.6 EcoBoost των 150 ίππων, αλλά για την τσέπη ο 1.6 diesel των 115 PS.

 
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ FORD FOCUS GRAND C-MAX


Nissan Qashqai+2
Nissan_Qashqai+2_MPV

Η Nissan έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά! Συνδύασε την μικρομεσαία καρότσα με τα crossover, γαρνίρισε με προχωρημένη εμφάνιση και εφάρμοσε το έξυπνο τρικ της 7θέσιας διάταξης. Μια βόλτα από το κρεβάτι του Προκρούστη και το Qashqai κέρδισε επιπλέον μήκος 210 mm σε σχέση με το απλό και 3η σειρά καθισμάτων που φωλιάζει στον αυξημένο κατά 50 λίτρα χώρο αποσκευών (450 λίτρα στην 5θέσια εκδοχή). Οι χώροι του Qashqai +2 είναι γενναιόδωροι στη μεσαία σειρά, με τα συρόμενα καθίσματα να προσφέρουν ευελιξία για επιβάτες ή αποσκευές και την τρίτη σειρά καθισμάτων να απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Στο δρόμο, το 7θεσιο Qashqai ξεπερνά τις προσδοκίες του οδηγού, εμφανίζοντας ισορροπημένη συμπεριφορά, ανάλογη ενός καλοστημένου χάτσμπακ της μικρομεσαίας κλάσης. Από τη μεγάλη γκάμα κινητήρων, ιδανικότερη επιλογή είναι ο εξαιρετικός σε απόδοση και κατανάλωση καυσίμου 1.5 diesel των 110 ίππων, η τιμή του οποίου χάρη στην ισχύουσα προσφορά της ελληνικής αντιπροσωπείας ξεκινά από τα 18.890 ευρώ!

 
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟY NISSAN QASHQAI+2


Opel Zafira Tourer
Nissan_Qashqai+2_MPV

Το ευφυές σύστημα Flex7 είναι η καρδιά του 7θέσιου Zafira, αποθηκεύοντας τα δυο επιπλέον καθίσματα στο δάπεδο του πορτμπαγκάζ. Τα διαιρούμενα καθίσματα της 2ης σειράς ταξιδεύουν ανεξάρτητα εμπρός και πίσω, δημιουργώντας στην 5θέσια διάταξη επιπλέον χώρο εκεί που τον χρειάζεστε, ενώ στην έξτρα διαμόρφωση Lounge το μεσαίο κάθισμα μετά την αναδίπλωση της πλάτης του μετατρέπεται σε υποβραχιόνιο. Παράλληλα, τα δύο καθίσματα συγκλίνουν αφήνοντας ευρυχωρία και αίσθηση επιπέδου λιμουζίνας! Οι χώροι είναι αρχοντικοί για όλους και ακόμα και αν κάθεστε στην 6η ή 7η θέση δεν θα νιώσετε φτωχοί συγγενείς. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 710 λίτρα στην 5θέσια διάταξη, 152 στην 7θέσια ή 1.860 με την πλήρη αναδίπλωση όλων των πίσω καθισμάτων. Φυσικά, προαιρετικά διατίθεται και το FlexFix για μεταφορά ποδηλάτων, που αναδύεται από τον προφυλακτήρα. Οδηγικά, το Tourer είναι άνετο και σταθερό, με τις κλίσεις να είναι μικρότερες του αναμενόμενου. Από μοτέρ, συμφέρει ο 1.4 Turbo των 140 ίππων στην έκδοση με υγραέριο (LPG).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟY OPEL ZAFIRA TOURER

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...