Στην Αθήνα ο Tommi Makinen

Οδήγησε το Korres Project 4 και τρελάθηκε…

  • -
  • -

Ο παλαίμαχος πρωταθλητής των ράλλυ Tommi Makinen βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα καλεσμένος του Δημήτρη Κορρέ, προκειμένου να πάρει μια οδηγική γεύση από το πρωτότυπο Korres Project 4.

Ο Tommi Makinen μπορεί να κρέμασε τα γάντια του το 2003 αγωνιζόμενος για τελευταία φορά στο WRC, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια ασχολείται ενεργά με τα ράλλυ μέσω της εταιρείας του Tommi Makinen Racing Ltd που ίδρυσε αμέσως μετά. Προμηθεύει και εξελίσσει αγωνιστικά αυτοκίνητα Group N της Subaru και ομολογκαρισμένα προϊόντα αναβάθμισης. Σε μία εγκατάσταση που βρίσκεται στο χωριό του το Puuppola κοντά στο Jyvaskyla, το παραδοσιακό κέντρο των 1000 Λιμνών, ο Tommi προετοιμάζει αγωνιστικά που συμμετέχουν σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη κι όχι μόνο. Έχει σχολή αγωνιστικής οδήγησης και διοργανώνει events δράσης.
Ένα από τα μεγάλα χαρίσματα που είχε Makinen από την αρχή της καριέρας του, ήταν η δυνατότητα να στήνει το αγωνιστικό και να το εξελίσσει σε συνεργασία με τους μηχανικούς του. Η τεράστια αυτή εμπειρία ήταν ό,τι χρειάζονταν το Korres Project 4 μπαίνοντας στην τελική φάση εξέλιξης. Η επίσκεψη του Makinen ήταν ένα πραγματικό crash test για την αντοχή, τις δυνατότητες και την αποδοχή που μπορεί να έχει η επινόηση του Δημήτρη Κορρέ. Για ένα διήμερο ο Makinen στην κυριολεξία «ήπιε το αίμα» του αυτοκινήτου σε άσφαλτο και χώμα, καταγράφοντας ό,τι κατά την κρίση του θα πρέπει να τροποποιηθεί στο στήσιμο του αυτοκινήτου, ώστε να γίνει ακόμη καλύτερο. Όταν μάλιστα οδήγησε σε συνθήκες trial, σε χέρσο έδαφος με βράχους και νεροφαγώματα, ο Φιλανδός δεν πίστευε ότι υπήρχε αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει όλα αυτά μαζί και σε τόσο υψηλά όρια. Αναχωρώντας για την πατρίδα του, ανανέωσε το ραντεβού για να ξαναοδηγήσει το Korres Project 4 στο άμεσο μέλλον. Περισσότερα από τις εντυπώσεις του Makinen λίαν συντόμως.
Υ.Γ. Παρά την ιγκόκνιτο παρουσία του στην Αθήνα κάποιοι τυχεροί κάτοχοι Mitsubishi EVO τον «μυρίστηκαν» και άδραξαν την ευκαιρία να αποκτήσουν την υπογραφή του Tommi Makinen σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...