Panoz GTR1 για το δρόμο!

Η παραγωγή του είναι πανάκριβη και φυσικά, κατόπιν παραγγελίας, ενώ είναι και κομμάτι δύσκολο να το δούμε στην Ελλάδα, ειδικά τώρα. Ένα μοντέλο της Panoz όμως είναι πάντα καλός λόγος για να χαμογελούν οι petrolheads.

  • -
  • -

Έχοντας αγωνιστική δραστηριότητα από το 1989 και πολλές επιτυχίες σε αγώνες αντοχής κυρίως, η Panoz έχει το pedigree που θέλουν όσοι ενδιαφέρονται για street legal εκδόσεις αγωνιστικών αυτοκινήτων. Με τη δυνατότητα παραγωγής του GTR1 σε έκδοση δρόμου (μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της Panoz, κατόπιν παραγγελίας φυσικά) συμπληρώνεται μια πολύ εντυπωσιακή γκάμα αυτοκινήτων με έμφαση στις επιδόσεις και πλέον με μεγάλο εύρος οικονομικών απαιτήσεων.

Το GTR1 είναι ξεκάθαρα περίπτωση αυτοκινήτου «από την πίστα, στο δρόμο», έχοντας ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από μια τέτοια περίπτωση. Οι πολυτέλειες είναι περιορισμένες και ιδιαίτερη σημασία  έχει δοθεί στη διατήρηση του ατόφιου sport χαρακτήρα. Του χαρακτήρα που χρειάζεται κάποιο αυτοκίνητο για να καθιερωθεί και να πρωταγωνιστήσει για αρκετά χρόνια στο απαιτητικό περιβάλλον των αγώνων αντοχής, εκεί που εκτός των επιδόσεων σημαντικό ρόλο διαδραματίζει, τόσο η διάρκεια στην απόδοση, όσο και η αξιοπιστία. Με κινητήρα 6λιτρο της Ford (και επεμβάσεις της Roush) V8 που αποδίδει από 600 έως 750 ίππους και επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,2” ενώ η τελική του περνάει άνετα τα 320 χλμ./ώρα, το Panoz GTR1 ρίχνει το γάντι σε όσους έχουν (πρωτίστως, αφού η τιμή για παραγγελία GTR1, μπορεί να ξεπεράσει τα 6 ψηφία), θέλουν και μπορούν. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...