Opel ADAM Black Link & White Link

Ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής με εμφάνιση… smartphone

  • -
  • -

Δύο νέες ειδικές εκδόσεις του ADAM λανσάρει η Opel αυτό το φθινόπωρο. Αισθητικά, σύμφωνα με την Opel αντιγράφουν την εμφάνιση ενός smartphone σε μαύρο ή λευκό, με διακοσμητικά ένθετα από αλουμίνιο. Πρόκειται για τα ADAM Black Link και ADAM White Link, που θα διατίθενται με στάνταρ σύστημα infotainment IntelliLink και φωνητικό έλεγχο Siri Eyes Free και θα κυκλοφορήσουν σε 2.000 αντίτυπα. Αντίθεση με το λευκό ή μαύρο αμάξωμα κάνουν οι εξωτερικοί καθρέπτες με εμφάνιση αλουμινίου και η μπάρα της μάσκας με λογότυπο Opel παρόμοιας εμφάνισης, καθώς και το φυμέ κρύσταλλο του πίσω παρμπρίζ και οι 18άρες ζάντες σχεδίασης Twister με ασορτί ένθετα στο κέντρο. Εντυπωσιακή είναι επίσης η μαύρη ή λευκή στάνταρ αεροτομή οροφής, και οι ειδικά σχεδιασμένοι προβολείς με φώτα ημέρας LED, αλλά και τα πίσω φώτα LED. Στάνταρ είναι και η σπορ ανάρτηση. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα, τα όργανα και ο διάκοσμος συνεχίζουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εξωτερικού. Στο ADAM Black Link υπάρχουν καθίσματα με μαξιλάρια σε OCIO Black Morrocana, η κεντρική κονσόλα και το ταμπλό είναι επίσης μαύρα, ενώ οι επενδύσεις θυρών, το ντουλαπάκι, ο επιλογέας ταχυτήτων και η λαβή του χειρόφρενου από δέρμα υιοθετούν λευκή ή τεχνική γκρι Sky Cool Grey απόχρωση για δημιουργία κοντράστ. Στο άλλο άκρο, η έκδοση White Link έχει τη δική της χρωματική φιλοσοφία: τα καθίσματα ακτινοβολούν σε απόχρωση OCIO White Morrocana, όπως και τα στοιχεία στο ταμπλό οργάνων και την κεντρική κονσόλα. Τα ADAM Black Link και ADAM White Link θα διατίθενται για παραγγελία από τα τέλη του φθινοπώρου.

 

Ψυχαγωγία και πλοήγηση με Siri Eyes Free και Opel FlexDock

Οι οδηγοί ADAM που διαθέτουν iOS 6 – ή αργότερα – συμβατό iPhone μπορούν άνετα και με ασφάλεια να ενεργοποιούν τη λειτουργία Siri Eyes Free από τα χειριστήρια του τιμονιού και να την ελέγχουν με φωνητικές εντολές, χωρίς να αφήνουν το τιμόνι ή να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο. Για την ενεργοποίηση του Siri in Eyes Free mode, οι οδηγοί συνδέουν το iPhone τους στο IntelliLink μέσω Bluetooth και στη συνέχεια πιέζουν το μπουτόν φωνητικού ελέγχου στο τιμόνι. Το Siri Eyes Free μπορεί να ενεργοποιείται ακόμα και όταν άλλες εφαρμογές, όπως η BringGo τρέχουν στο παρασκήνιο. Στη φάση αυτή η μουσική ή οι οδηγίες πλοήγησης αλλάζουν σε πρόγραμμα mute (σίγαση). Οι παρακάτω λειτουργίες προσφέρονται με φωνητικές εντολές στο Siri Eyes Free:

  • Τηλεφωνικές κλήσεις σε αποθηκευμένες επαφές
  • Αναπαραγωγή τραγουδιών στη Βιβλιοθήκη iTunes και αλλαγή μεταξύ διαφορετικών μουσικών πηγών όπως ραδιόφωνο και iPod
  • Ακρόαση, σύνθεση και αποστολή ενός iMessage ή μηνύματος κειμένου (SMS) σε τηλεφωνικό αριθμό ή αποθηκευμένη επαφή
  • Πρόσβαση στο ημερολόγιο και προσθήκη ραντεβού
  • Το Siri Eyes Free απαντά επίσης σε ερωτήσεις για σκορ αγώνων ή ημ/νίες εθνικών αργιών, για παράδειγμα. Για να ελαχιστοποιείται η διάσπαση της προσοχής από την οδική κυκλοφορία και για λόγους ασφάλειας, η οθόνη του iPhone παραμένει σκοτεινή.

 

Χάρη στο Siri Eyes Free, ακόμα και η πλοήγηση με Χάρτες Apple είναι απλή υπόθεση. Περιοχές, διευθύνσεις και προορισμοί εισάγονται προφορικά, χωρίς ο οδηγός να πρέπει να κοιτάξει την οθόνη του IntelliLink. Ο χάρτης απεικονίζεται στην οθόνη του iPhone που τοποθετείται στη βάση Opel FlexDock. Με το στάνταρ σετάρισμα του smartphone στο FlexDock στο ταμπλό των ADAM Black Link και White Link, οι οδηγοί έχουν πλήρη πρόσβαση στο Siri Eyes Free. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν ακόμα και να ρωτάνε πόσο απέχουν από τον προορισμό τους. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Opel FlexDock είναι ότι επαναφορτίζει αυτόματα το iPhone ώστε να μην αδειάζει η μπαταρία του.

 

Το σύστημα infotainment Opel IntelliLink διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών και περιλαμβάνει την εφαρμογή Tune-in για παγκόσμια λήψη ραδιοφώνου, την εφαρμογή πλοήγησης  BringGo και τη Stitcher, μία εφαρμογή για τη λήψη ραδιοφωνικών εκπομπών podcasts από όλο τον κόσμο. Το σύστημα infotainment είναι επίσης συμβατό με συσκευές με λογισμικό Android.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...