«Φιλικό» αλκοτέστ από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων κυρίως ανθρώπων για τις ολέθριες συνέπειες του συνδυασμού αλκοόλ και οδήγησης.

  • -
  • -

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου σε 21 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση σε άλλες 22 χώρες και με την υποστήριξη της Ε.Ε. θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τα ολέθρια αποτελέσματα που έχει η οδήγηση, όταν έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ. Η ενέργεια στοχεύει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού και ενημερώνοντας τους οδηγούς, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους. Η συγκεκριμένη δράση διεξάγεται με την υποστήριξη των Εθελοντών του Ινστιτούτου πανελλαδικά, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση έξω από 39 νυχτερινά κέντρα.

Το μήνυμα της ημέρας θα είναι «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας» και στο πλαίσιο αυτής της διάθεσης, οι εθελοντές μεταξύ 18 και 35 ετών, θα βρίσκονται έξω από ορισμένα νυχτερινά κέντρα για να ενθαρρύνουν τους νέους να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας». Αφού συμβεί αυτό, ο επιλεγμένος από την παρέα του θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση. Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές θα ζητούν να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να ακολουθήσει ένα «φιλικό» αλκοτέστ όταν θα φεύγει με την παρέα του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει πιεί ή όχι. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» θα συμβουλεύουν να αποφύγει την οδήγηση. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...