Volvo: Red Dot Design Award στο Sensus Connected Touch

Το interface της Volvo βραβεύτηκε με το Red Dot Design Award, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία design παγκοσμίως για το 2013.

  • -
  • -

Το Sensus Connected Touch είναι το σύστημα με το οποίο είναι διαθέσιμα τα νέα Volvo S60, V60 και XC60. Το βραβείο που έλαβε η Volvo για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, είναι προϊόν διεξοδικής εξέτασης από τους ειδικούς στο design και σχεδιαστές με διεθνή καριέρα. Εφαρμόζει στην οθόνη 7 ιντσών του υπάρχοντος συστήματος (μπορεί να τοποθετηθεί και εκ των υστέρων της αγοράς του αυτοκινήτου, σε μοντέλα που έχουν ταξινομηθεί μέσα στα τελευταία 3 χρόνια) και εξασφαλίζει ευκολία στην πρόσβαση, ταχύτητα και ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις του χειριστή. Η Volvo χρησιμοποιεί τον όρο Sensus ως γενική ονομασία για να περιγράψει όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και μηχανήματος.

Για τη χρήση του μπορούν να συνδεθούν και τα χειριστήρια στο τιμόνι, επιλογή με την οποία προάγεται η ασφάλεια των μετακινήσεων καθώς ο οδηγός δε χρειάζεται να αποσπάσει την προσοχή του από το δρόμο, αφού μπορεί να κάνει ενέργειες με τους αντίχειρες. Ακόμα πιο σημαντικό για την ασφάλεια στη χρήση του συστήματος είναι το ότι δέχεται και φωνητικές εντολές. Όλες οι χρήσεις του internet υποστηρίζονται από το Sensus Connected Touch και επιγραμματικά αναφέρουμε στο streaming της μουσικής, η πλήρης πρόσβαση σε ταινίες, εικόνες, κλ.π. αλλά και online αναζήτηση προορισμού με τη χρήση του google maps. Αξίζει να σημειωθεί πως το Sensus Connected Touch υποστηρίζει τη δημιουργία δικτύου Wi-Fi στο αυτοκίνητο, διαθέσιμο για όλους τους επιβάτες στην καμπίνα, που μπορούν να συνδεθούν ανεξάρτητα στο internet μέσω smart phones, tablets και φορητών υπολογιστών.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...