WRC 2014: Πρόγραμμα χωρίς Ράλλυ Ακρόπολις

Ανακοινώθηκαν επίσημα οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2014, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται το Ράλλυ Ακρόπολις

  • -
  • -

Εκτός Πρωταθλήματος 2014 είναι τελικά, όπως περιμέναμε άλλωστε, το Ράλλυ Ακρόπολις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του σχετικού ημερολογίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Ντουμπρόβνικ. Όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του ελληνικού αγώνα, είχε προχωρήσει σε κάθε δυνατή ενέργεια για να διασφαλίσει τη θέση του Ράλλυ Ακρόπολις στο αγωνιστικό ημερολόγιο ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού, όταν και έγιναν ορατά τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια. Τόσο η Οργανωτική Επιτροπή όσο και η Κυβέρνηση της χώρας, εγγυήθηκαν για την άρτια, αναφορικά και με τις οικονομικές απαιτήσεις, διεξαγωγή του αγώνα για να κατευνάσουν τις ανησυχίες τόσο της FIA όσο και του promoter του θεσμού που σχετίζονταν με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά, ούτε οι εγγυήσεις ούτε το πλάνο του αγώνα, που, έχοντας ως δεδομένο τον εορτασμό των 60 ετών του Ράλλυ Ακρόπολις, περιλάμβανε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ καθώς και επέκταση των αγωνιστικών χιλιομέτρων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποδείχτηκαν αρκετά ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες.

Θυμίζουμε πως αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ράλλυ Ακρόπολις μένει εκτός ημερολογίου WRC, με πρώτη το 1974 που δεν διοργανώθηκε λόγω ενεργειακής κρίσης και πιο πρόσφατη το 2010 που η FIA δοκίμαζε την κυλιόμενη εναλλαγή χωρών στο Πρωτάθλημα εκείνη την περίοδο.

Όπως δεμεύτηκε η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επαναφορά του στο ημερολόγιο του 2015, ενδεχομένως και εκμεταλλευόμενη τον ένα χρόνο απουσίας, ώστε το Ράλλυ Ακρόπολις να επιστρέψει με νέα στοιχεία που θα τονώσουν το χαρακτήρα του.

 

WRC 2014

Το πρόγραμμα αγώνων για την επόμενη σεζόν περιλαμβάνει και πάλι 13 αγώνες, με μοναδική αλλαγή, συγκριτικά με του 2013, την είσοδο της Πολωνίας στη θέση του Ράλλυ Ακρόπολις. Αναλυτικά οι αγώνες είναι οι εξής:

Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Ράλλυ Σουηδίας

Ράλλυ Μεξικού

Ράλλυ Πορτογαλίας

Ράλλυ Αργεντινής

Ράλλυ Πολωνίας

Ράλλυ Ιταλίας

Ράλλυ Φινλανδίας

Ράλλυ Γερμανίας

Ράλλυ Αυστραλίας

Ράλλυ Γαλλίας

Ράλλυ Ισπανίας

Ράλλυ Μ. Βρετανίας

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...