Διαδικτυακά ο έλεγχος των καυσίμων

Επεκτείνεται το σύστημα εισροών-εκροών στη διανομή καυσίμων

  • -
  • -

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών θα λειτουργήσει από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου διαδικτυακή εφαρμογή στη Γ.Γ.Π.Σ. στην οποία οι βενζινοπώλες θα επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του μητρώου εγκατάστασης και θα καταχωρίσουν τα στοιχεία των δεξαμενών και αντλιών καυσίμων της εγκατάστασης. Μέσα σε μία εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές διαλειτουργικότητας και πλέον θα γίνεται καταγραφή των κινήσεων εισροών – εκροών στη Γ.Γ.Π.Σ. Μετά τη συλλογή των αρχικών στοιχείων θα ξεκινήσουν και οι έλεγχοι συμμόρφωσης από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί και η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα συστήματα εισροών εκροών στις φορολογικές αποθήκες – συστήματα που λόγω όγκου των αποθηκών αυτών, έχουν μεγαλύτερη τεχνική πολυπλοκότητα

Ήδη οι πρώτες σφραγίσεις σε πρατήρια που δεν είχαν εφοδιαστεί με σύστημα εισροών-εκροών είναι γεγονός. Προσωρινό λουκέτο μπήκε σε 7 πρατήρια και άλλα 41 αντιμετωπίζουν την ίδια ποινή επί συνόλου 1250 σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Το ίδιο σύστημα θα πρέπει να εγκαταστήσουν έως τις 15 Οκτωβρίου και οι μεταπωλητές του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό που εκκρεμεί είναι η επέκταση του συστήματος σε διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας. Μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, εκκρεμεί η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου σε πέντε ακόμη περιφερειακές ενότητες. Πιο συγκεκριμένα σε Αχαΐα, Μαγνησία, Λάρισα, Ηράκλειο και Ιωάννινα και μέχρι την Άνοιξη του 2014 το πλάνο προβλέπει να έχει εγκατασταθεί το σύνολο σε όλη την επικράτεια. Ήδη είναι έτοιμο κι ένα τροποποιημένο αυτοκίνητο το οποίο θα μπορεί να πραγματοποιεί μυστικούς ελέγχους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...