Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας 2013

Στην Άνω Χώρα 24 & 25 Αυγούστου

  • -
  • -

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ‘Πράσινο+Μπλε’ διοργανώνει τους Ποδηλατικούς Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας. Στόχος της προσπάθειας είναι η ανάδειξη της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της  Ορεινής Ναυπακτίας και η επαφή και γνωριμία αθλητών και επισκεπτών με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Για το 2013 το πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει:

  • Road bike σε κλειστή και ασφαλή ασφάλτινη διαδρομή – Σάββατο 24 Αυγούστου, 18.00 εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα 35 km (20km προαγωνιστικό & 15km αγωνιστικό). Οι 3 πρώτοι στη σειρά κατάταξης ανά κατηγορία κερδίζουν από ένα διήμερο για 2 άτομα στην Άνω Χώρα.
  • Mountain bike σε υπέροχα δασικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους - Κυριακή 25 Αυγούστου, 09.30 εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα μήκους 41 km (25km χωματόδρομος-10km δασικά μονοπάτια–6km άσφαλτος). Οι 3 πρώτοι στη σειρά κατάταξης ανά κατηγορία κερδίζουν από ένα διήμερο για 2 άτομα στην Άνω Χώρα.
  • Fun mountain bike σε υπέροχα δασικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους - Κυριακή 25 Αυγούστου, εκκίνηση στις 09.30 στην κεντρική πλατεία Άνω Χώρας. Μήκος: 24 km (15km χωματόδρομος – 7km δασικό μονοπάτι – 2km άσφαλτος). Οι 3 πρώτοι στη σειρά κατάταξης ανά κατηγορία κερδίζουν πλούσια δώρα προσφορές των κατ/των Houtasbike.
  • Junior bike – Κυριακή 25 Αυγούστου, 10.30 - Παιδικός ποδηλατικός αγώνας για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών. Χώρος διεξαγωγής: κεντρική πλατεία Άνω Χώρας.
  • kid bike– Κυριακή 25 Αυγούστου, 10.30 - Ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου τα μικρά παιδιά έως 8 ετών θα έρθουν σε επαφή με το ποδήλατο, με την βοήθεια εκπαιδευτικών. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα γίνει και η εκδήλωση ‘Αντάμωμα – Φιλέματα’ για τους συμμετέχοντες στους αγώνες και τους επισκέπτες, το βράδυ του Σαββάτου 25/8 στις 21.30 στη κεντρική πλατεία Άνω Χώρας με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωχωριτών με έδρα Άνω Χώρα.

Ειδικά για τη διαμονή, έχει οριστεί ενιαία χαμηλή τιμή ανά άτομο σε 2κλινα/3κλινα/4κλινα/5κλινα, σε όλες τις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής. Για την ασφάλεια των αγώνων φροντίζουν το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, νοσοκομειακό όχημα, διασώστες βουνού, η Τροχαία, υδροδοσίες, η προσεγμένη και ασφαλή σήμανση ποδηλατικών διαδρομών και η σάρωση μονοπατιών με το τέλος αγώνων. Πρόβλεψη υπάρχει και για το Service στα ποδήλατα των αγωνιζομένων καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων,

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο www.bike.prasinomple.gr.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...