Julien, πιάσε δύο νεράκια κι έναν μέτριο

Στο Σαρακήνικο και τα σοκάκια της Μήλου ο Dupont

  • -
  • -

Ο Julien Dupont, o παγκοσμίου φήμης αθλητής freestyle trial, επέλεξε τη Μήλο με τις μοναδικές παραλίες της για μία εξωπραγματική μεταμεσονύκτια επίδειξη. «Ψάχνω κάτι καινούργιο, κάτι μοναδικό…», με αυτή τη φράση στο μυαλό κατέφθασε στη Μήλο ο, Julien Dupont. Και μάλλον το βρήκε, αφού στην πανέμορφη παραλία του Σαρακήνικου οι συνθήκες θυμίζουν σεληνιακό τερέν. 

Ο Γάλλος αθλητής επισκέφθηκε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου το κυκλαδίτικο νησί όπου συνάντησε τον έλληνα rider Μάριο Πολυχρονιάδη (akaMarioPol) και αφού περιπλανήθηκαν στα σοκάκια, κατέφθασαν στο Σαρακήνικο για riding μέχρι το πρωί. Motowhips wallrides, και backflips– ήταν μόνο κάποια από τα εντυπωσιακά tricks που δοκίμασε με επιτυχία ο Dupont, σε ένα ολονύκτιο session στην κατάλευκη παραλία με την ηφαιστειογενή μορφολογία. «Ήταν απίστευτο, ένιωθα πραγματικά σαν να μην είμαι πια στη γη – ελεύθερος!», είπε ο Julien για το σύντομό του ταξίδι στη «σελήνη».

Ξεκινώντας από νεαρή ηλικία με ένα trial mountainbike, o Julien κατάφερε να φτάσει στην 4η θέση του παγκοσμίου junior πρωταθλήματος. Ωστόσο, τα πρωταθλήματα δεν ικανοποιούσαν τον έφηβο Julien, ο οποίος τα εγκατέλειψε για να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Όταν ο διοργανωτής ενός motorbike show τον ρώτησε τί είναι ικανός να κάνει με το trial του η απάντηση του Julien ήταν απόλυτη: «μία παγκόσμια πρώτη: το πρώτο backflip σε τεχνητή πίστα». Το γεγονός βέβαια ότι μέχρι τότε ο Julien ούτε είχε κάνει ποτέ άλματα με trial, ούτε καν δοκιμάσει να κάνει backflip, δεν είχε καμία σημασία… Τρεις μήνες αργότερα το κατάφερε και ένα νέο extreme sport είχε μόλις γεννηθεί…

Σήμερα ο Γάλλος θεωρείται μια από τις κυρίαρχες φιγούρες στο άθλημα, κάνοντας στο παραδοσιακό riding μοτοσυκλέτας, ότι περίπου έκανε το parkour στο jogging. Υιοθετώντας τη φιλοσοφία ότι δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορεί να προσπεράσει, είναι μηδενικά τα σημεία που δεν του εξάπτουν τη φαντασία για riding και που δε μπορεί να κατακτήσει με το trial του.

Καλύτερη καμπάνια για τη Μήλο δεν θα μπορούσε να γίνει και η Red Bull φρόντισε για αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...