Ποδήλατα & εξοπλισμός Mercedes-Benz

Έτοιµη για το καλοκαίρι η γκάµα

  • -
  • -

Με ακόµη ένα ποδήλατο, το Trekking Bike 29, συµπληρώνεται η γκάµα ποδηλάτων της Mercedes-Benz για το 2013. Μετά το Fitness 29 που παρουσιάστηκε τι 2012, το Trekking Bike 29 έχει εξοπλιστεί πλέον και αυτό µε τροχούς 29 ιντσών για µεγαλύτερη πρόσφυση, οµαλότερη λειτουργία και καλύτερη οδηγική ευστάθεια. Η φετινή σειρά περιλαµβάνει επίσης ένα full suspension mountain bike καθώς και ένα εξαιρετικά ευέλικτο παιδικό ποδήλατο που εύκολα µετατρέπεται σε ποδήλατο ισορροπίας. Επιπλέον, διατίθεται πλούσιος εξοπλισµός και ειδικός ρουχισµός εξαιρετικής ποιότητας για τους λάτρεις της ποδηλασίας.

Όλα τα ποδήλατα και τα αξεσουάρ της Mercedes-Benz διαθέτουν σύγχρονη, πρωτοποριακή τεχνολογία και ποιότητα συνώνυµη της µάρκας Mercedes-Benz. Τα ποδήλατα εξελίσσονται και παράγονται σε συνεργασία µε τον κατασκευαστή ADP Rotwild που έχει έδρα στην Έσση της Γερµανίας. Για τα αξεσουάρ, η Mercedes έχει ενώσει τις δυνάµεις της µε διάσηµους κατασκευαστές, συµπεριλαµβανοµένων των UVEX, deuter και SIGMA.

 

Trekking Bike 29

Το νέο ποδήλατο Trekking 29 διαθέτει ένα αποκλειστικό πλαίσιο Mercedes-Benz µε τροχούς 29 ιντσών, υψηλής ποιότητας 27τάχυτο επιλογέα ταχυτήτων DEORE και υδραυλικά δισκόφρενα Shimano. Εµπρός συναντάµε το NCX-D LO πιρούνι της Suntour µε διαδροµή 80 mm και  δυνατότητα κλειδώµατος. Το Trekking Bike 29 διατίθεται πλήρως εξοπλισµένο µε φώτα, λασπωτήρες και πίσω σχάρα Topeak και ζυγίζει περίπου 15 κιλά. Το Trekking Bike 29 είναι διαθέσιµο σε µεγέθη 49/52/55 cm και στο αποκλειστικό χρώµα µαύρο µατ µε το τρισδιάστατο αστέρι Mercedes-Benz από χρώµιο τοποθετηµένο στο εµπρός µέρος του ποδηλάτου.

Περισσότερες λεπτοµέρειες:

  • Ελαστικά 29 ιντσών Citizen Schwalbe
  • Τιµόνι µε δυνατότητα ρύθµισης γωνίας του «λαιµού»
  • Χειρολαβές Topeak Ergon GP
  • Σέλα Phorm µε τρεις ζώνες άνεσης για κάθισµα χωρίς πίεση
  • Εµπρός και πίσω φως FUXON LED, δυναµό Shimano, λειτουργία standlight

 

 

Fitness Bike 29  

Παρουσιάστηκε πέρσι και τα τεχνικά του στοιχεία προσαρµόστηκαν φέτος ώστε να είναι ίδια µε αυτά του προαναφερόµενου ποδηλάτου Trekking. Τώρα, διαθέτει και αυτό ένα υψηλής ποιότητας επιλογέα 27 ταχυτήτων Shimano DEORE ενώ είναι εξοπλισµένο µε το πιρούνι NRX-D LO της Suntour µε διαδροµή 80 mm και δυνατότητα κλειδώµατος. Επίσης,  διαθέτει υδραυλικά δισκόφρενα Shimano, τιµόνι Ergon µε δυνατότητα ρύθµισης γωνίας του «λαιµού» και υψηλής ποιότητας σέλα Phorm για εξαιρετική  άνεση ακόµη και σε µεγάλες διαδροµές. Ο συνδυασµός χρωµάτων λευκό / ασηµί τονίζει τον σπορ χαρακτήρα αυτού του µοντέλου. Το Mercedes-Benz Bike Fitness 29 είναι διαθέσιµο σε τρία µεγέθη (49/52/55 cm) και ζυγίζει περίπου 14 κιλά. Σε όλα τα fitness bikes  της Mercedes-Benz µε έτος κατασκευής από το 2007 και µετά µπορεί να τοποθετηθεί πίσω σχάρα αλουµινίου (µε ωφέλιµο φορτίο 7 kg), εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων.

Σχεδιασµένο ειδικά για την πίσω σχάρα τόσο για το Trekking όσο και το Fitness Bike, είναι το pannier, δηλ. θήκη µεταφοράς που στερεώνεται στη σχάρα, το οποίο είναι κατασκευασµένο από µαύρο νάιλον µε επίστρωση DuPont Teflon υψηλής ποιότητας . Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του pannier είναι το γεγονός ότι µπορεί απλά να µαζευτεί πάνω στη σχάρα και να κλειδώσει σταθερά στη θέση του µε τη βοήθεια ενός µηχανισµού που «κουµπώνει». Η κύρια θήκη καθώς και οι δύο πλευρικές παρέχουν µια συνολική χωρητικότητα επτά λίτρων. Επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως ένα λουρί για τον ώµο, χερούλι µεταφοράς, ανακλαστική λωρίδα 3M και ελαστικά σχοινιά κάνουν το pannier ένα πολύ πρακτικό εξάρτηµα. Οι διαστάσεις του είναι 32x20x20 cm (ΜxΠxΥ) και ζυγίζει περίπου 0,8 κιλά.

 

Kids 'Bike

Με στιβαρό πλαίσιο αλουµινίου, το ευέλικτο Kids' Bike είναι ιδανικό για τη γνωριµία των παιδιών µε τις χαρές της ποδηλασίας. Ένα ποδήλατο 2-σε-1, αφού η κατασκευή επιτρέπει τη γρήγορη και απλή µετατροπή από παιδικό ποδήλατο 16 ιντσών σε ποδήλατο ισορροπίας, χωρίς πετάλια. Με το ποδήλατο ισορροπίας, ένα νήπιο µπορεί να κάνει την πρώτη του προσπάθεια για ποδηλασία µε απλό και διασκεδαστικό τρόπο και να εκπαιδευτεί κατάλληλα, έτσι ώστε η τελική µετάβαση στην οδήγηση µε πετάλια να γίνει εύκολα. Για το 2013, τα παιδικά ποδήλατα διατίθενται σε 3 χρώµατα: µία νέα, µπλε µεταλλική απόχρωση που ταιριάζει µε το

µπλε της νέας A-class, ροζ µεταλλικό και λευκό. Είναι κατάλληλα για παιδιά ηλικίας από 3 – 6 ετών, αφού το ύψος της σέλας ρυθµίζεται από 50 έως 60 cm. Φυσικά, υπάρχουν αντίστοιχα αξεσουάρ που ταιριάζουν µε τα παιδικά ποδήλατα, όπως παιδικά κράνη από την UVEX σε µπλε µεταλλικό / άσπρο µε σύστηµα στερέωσης Monomatic, κόκκινο φως LED καθώς και βοηθητικές ρόδες, οι οποίες µπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στο ποδήλατο. Εναλλακτικά, τα παιδιά ηλικίας δύο περίπου ετών µπορούν να πάρουν την «πρώτη γεύση» της ποδηλασίας σε δύο τροχούς στο ξύλινο ποδήλατο ισορροπίας που διατίθεται στα χρώµατα της Mercedes-Benz Motorsport σε ασηµί, πετρόλ και µαύρο, δηλ. τα χρώµατα της Petronas. Οι 12 ιντσών τροχοί έχουν πλαστικές ζάντες και το ύψος του καθίσµατος ρυθµίζεται από 32 έως 36 εκατοστά.

 

Ποδήλατο βουνού All Mountain

Ένα άλλο αστέρι της γκάµας ποδηλάτων Mercedes-Benz του 2013 είναι το ποδήλατο βουνού All Mountain, το οποίο βρίσκεται στο φυσικό του χώρο όταν βρίσκεται σε έδαφος εκτός δρόµου. Το πιρούνι είναι το Racing F 32 RL της Fox µε διαδροµή ελατηρίου 125 mm ενώ το πίσω αµορτισέρ είναι το  DT M 210 της Swiss µε διαδροµή ελατηρίου 120 mm. Το συγκεκριµένο  µοντέλο διαθέτει έναν επιλογέα 30 ταχυτήτων SRAM X.7/X.9 και υδραυλικά δισκόφρενα Avid Elixir R µε δίσκους 185 mm. Οι 26 ιντσών τροχοί DT Swiss X1900 συµπληρώνουν τα χαρακτηριστικά που αποτελούν εγγύηση για αποτελεσµατική και ασφαλή οδήγηση. Το ποδήλατο All Mountain της Mercedes-Benz ζυγίζει 12,8 κιλά, διατίθεται σε τρία µεγέθη (47/50/53 cm) και στα χρώµατα µαύρο µατ, ανθρακί και λευκό. Τα αξεσουάρ του περιλαµβάνουν λασπωτήρες Topeak από ειδικό πλαστικό. Ο πίσω λασπωτήρας συνδέεται στη σέλα µε έναν ευκολόχρηστο σύνδεσµο ενώ υπάρχει ένας ειδικός αντάπτορας για τη σύνδεση του εµπρός λασπωτήρα µε το µπροστινό πιρούνι.

 

Αξεσουάρ και ποδηλατικός ρουχισµός

Κάτι νέο στη γκάµα του 2013 είναι το ανδρικό ποδηλατικό ζέρσεϊ µπλουζάκι σε χρωµατικό συνδυασµό µαύρο / άσπρο / πετρόλ. Είναι κατασκευασµένο από 100% πολυέστερ, αναπνεόµενο και γρήγορο στο στέγνωµα. Έχει τρεις τσέπες πίσω, τη µία µε φερµουάρ, και ειδικές σπορ ανακλαστικές γραµµές. Το αστέρι και το λογότυπο της Mercedes-Benz δίνουν έµφαση στη µάρκα. ∆ιατίθεται σε µεγέθη από S έως XXL. Στη γκάµα των αξεσουάρ περιλαµβάνονται επίσης:

  • κράνος UVEX σε άσπρο / µαύρο, µε 16 µεγάλες οπές εξαερισµού, σίτες κατά των εντόµων και LED φως ασφαλείας. Πληροί το πρότυπο ασφαλείας EN 1078. Μέγεθος: one-size
  • σετ φώτων SIGMA (συµπεριλαµβάνονται µπαταρίες και φορτιστής). Το εµπρός φως διαθέτει ενσωµατωµένη λειτουργία φόρτισης και προσφέρει περίπου 20 ώρες φως, ενώ το πίσω φως περίπου 60 ώρες
  • αναπνεόµενη ποδηλατική βερµούδα σε µαύρο / άσπρο. Συµπεριλαµβάνεται ξεχωριστό ποδηλατικό εσώρουχο Ibisco µε µαξιλάρι καθίσµατος (µεγέθη Μ-XXL)
  • σακίδιο ενυδάτωσης που αναπτύχθηκε σε συνεργασία µε τη deuter, µε ειδικό υδροδοχείο τριών λίτρων και τη δυνατότητα τοποθέτησης υδροδοχείου οκτώ λίτρων, καθώς και airstripes εξαερισµού στο πίσω µέρος (χρώµατα: µαύρο / άσπρο / πετρόλ)
  • ευέλικτη πτυσσόµενη κλειδαριά που κατασκευάζεται από την ABUS ειδικά για τη Mercedes-Benz (µήκος: ~90 εκατοστά, βάρος: ~1 kg σε µαύρο χρώµα)
  • Στιβαρό stand Topeak prop κατασκευασµένο από αλουµίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα για εύκολη τοποθέτηση και µηχανισµό γρήγορης απελευθέρωσης. Το stand διευκολύνει τη συντήρηση των ποδηλάτων, µπορεί να διπλωθεί για εξοικονόµηση χώρου και έχει δυνατότητα να σηκώσει φορτίο έως  90 kg.

 

Τα ποδήλατα της Mercedes-Benz και τα αξεσουάρ τους είναι διαθέσιµα στο Εξουσιοδοτηµένο ∆ίκτυο Mercedes-Benz.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...