Σύλληψη 27 ταξιτζήδων για ταξίμετρα - ταμειακές

Πρόστιμα 130.000 ευρώ αλλά κάποιοι απτόητοι συνεχίζουν

  • -
  • -

Η Τροχαία Αττικής κάνει προσπάθειες να ξεβρομίσουν οι πιάτσες από ταξιτζήδες που έχουν βρει τρόπο να καταπολεμήσουν την κρίση. Στην πιο πρόσφατη εξόρμηση άλλοι είκοσι επτά οδηγοί συνελήφθησαν μπροστά από τους σταθμούς του μετρό Αιγάλεω και Αγ. Δημητρίου, τους σταθμούς ΗΣΑΠ Πειραιά και Ν. Φαλήρου και σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή. Πιο συγκεκριμένα οι 23 από τους οδηγούς είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και επιπλέον με τη χρήση καλωδίου, προκαλούσαν παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις. Άλλο τρεις είχαν τη δυνατότητα να απενεργοποιούν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να μην εκδίδονται αποδείξεις. Σε έναν οδηγό βρέθηκε μικρή ποσότητα κάνναβης και ένα μαχαίρι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Αν αθροίσει κανείς τους συλληφθέντες μόνο στην Αττική για παραβάσεις που αφορούν τα πειραγμένα ταξίμετρα καταλαβαίνει κανείς ότι ο κλάδος νοσεί βαρύτατα αφού η κλοπή του επιβατικού κοινού γίνεται συστηματικά και αλίμονο στον αδαή που θα βρεθεί σε αετονύχη. Οι παρεμβάσεις στις ταμειακές είναι αρκετά απλή διαδικασία και η έκδοση απόδειξης αποτελεί εξαίρεση. Παρόλο που τα πρόστιμα θεωρούνται υψηλά, ο μόνος φόβος που φιλάει τα «έρμα» είναι η ανάκληση της άδειας. Από την άλλη δεν υπάρχει περίπτωση αυτοκάθαρσης του κλάδου, μια που τα σωματεία των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, αν και γνωρίζουν ποια είναι τα συνεργεία που κάνουν τις μετατροπές, κωφεύουν εξυπηρετώντας μια νοσηρή κατάσταση.

Διαβάζοντας τα στατιστικά στοιχεία από την αρχή της χρονιάς από τις συλλήψεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για παραβάσεις σχετικά με τα ταξίμετρα και τις ταμειακές μηχανές μπορείτε εύκολα να βγάλετε συμπεράσματα:

 

Ημερομηνία

Συλλήψεις

10 Ιανουαρίου

1

17 Ιανουαρίου

1

21 Ιανουαρίου

3

23 Ιανουαρίου

1

24 Ιανουαρίου

1

9 Φεβρουαρίου

32

17 Φεβρουαρίου

2

20 Φεβρουαρίου

1

22 Μαρτίου

2

20 Απριλίου

27

27 Απριλίου

10

25 Μαΐου

20

21 Ιουνίου

27

Σύνολο

128

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...