Αυτή είναι η τελευταία Mercedes-AMG F1 που θα τρέξει ο Hamilton

Η Mercedes-AMG παρουσίασε την ριζικά ανασχεδιασμένη W15 E-Performance, το μονοθέσιο των Lewis Hamilton και George Russel για τη σεζόν του 2024 στην F1.

  • -
  • -

Έπειτα από τη Ferrari, ήρθε η σειρά της Mercedes-AMG να παρουσιάσει το μονοθέσιο του 2024. Η νέα W15 E-Performance αναβαθμίστηκε ριζικά προκειμένου οι Lewis Hamilton και George Hamilton να διεκδικήσουν την κορυφή της Formula 1 τη φετινή σεζόν.

w15

Το νέο μονοθέσιο των Γερμανών φέρει αρκετές αλλαγές, τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και σχεδιασμού. Στόχος της ομάδας του Brackley είναι να προσφέρει στους οδηγούς και κυρίως στον Hamilton, ένα μονοθέσιο ικανό να κοντράρει τη Red Bull και τον πρωταθλητή Max Verstappen.

w15

Η W15, όπως αναφέρει η ομάδα, σχεδιάστηκε από την αρχή με σκοπό να διορθωθούν τα λάθη των δύο προηγούμενων ετών. Το μονοθέσιο είναι βαμμένο σε ασημί και μαύρο χρώμα, με το γαλάζιο της Petronas και το κόκκινο της Ineos, των δύο μεγάλων χορηγών, να ολοκληρώνουν την ελκυστική εικόνα.

w15

Προκειμένου το μονοθέσιο να είναι προβλέψιμο, με ανώτερη απόδοση και αεροδυναμική άντωση, ώστε οι οδηγοί να αισθάνονται πιο άνετα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Toto Wolff, ανασχεδιάστηκε το ρύγχος και η εμπρός αεροτομή, οι εισαγωγές αέρα αλλά και τα sidepods, ώστε η ροή αέρα να διοχετεύεται πιο αποτελεσματικά στο δάπεδο και τον διαχύτη και να εξαλειφθεί το θέμα των αναπηδήσεων, που τόσο προβλημάτισε πέρυσι.

Πότε ξεκινούν οι δοκιμές

Hamilton και Russel θα μπουν άμεσα στo cockpit της W15, αφού σήμερα κιόλας (14 Φεβρουαρίου) θα πραγματοποιηθεί το shakedown στην πίστα του Silverstone. Στη συνέχεια, η γερμανική ομάδα, όπως και όλες οι υπόλοιπες θα μεταβούν στο Μπαχρέιν για τις χειμερινές δοκιμές (21-23 Φεβρουαρίου). Εκεί θα κάνουν τα επίσημα τεστ και θα προσπαθήσουν να στήσουν κατάλληλα τα μονοθέσια.

w15

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Lewis Hamilton με την Ferrari

Άπαντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 ημέρες δοκιμών, με τον χρόνο να πιέζει, αφού λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 29 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η πρώτη περίοδος δοκιμών του Grand Prix του Μπαχρέιν, του αγώνα που ανοίγει τη φετινή σεζόν του πρωταθλήματος της F1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...