Max Verstappen - Ο απίθανος λόγος που του απαγόρευσαν να νοικιάσει μια Mercedes

Ο Max Verstappen έχει σαρώσει πρωταθλήματα και ρεκόρ στην F1, όμως όταν πήγε να νοικιάσει μία Mercedes AMG GT του είπαν «όχι», λόγω ηλικίας.

  • -
  • -

Ο Max Verstappen, τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1, βρέθηκε προ εκπλήξεως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών, όταν δεν του επιτράπηκε να νοικιάσει μια Mercedes AMG GT από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt λόγω ηλικίας.

Η Sixt επιβεβαίωσε το περιστατικό και δήλωσε ότι θα προβεί σε ειδική απαλλαγή για τον Verstappen στο μέλλον, με την αιτιολογία ότι η ηλικία του δεν καθρεφτίζει τις ικανότητές του ως οδηγού.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/49013905ed972b7fd444413a7e9c8d72.jpg

Τα νούμερα του Verstappen και εκείνα της Mercedes AMG GT

Ο Verstappen, ο οποίος είναι μόλις 26 ετών, είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους και επιτυχημένους οδηγούς της F1. Έχει κερδίσει τρεις παγκόσμιους τίτλους, έχει 54 νίκες και 98 βάθρα. Παρόλα αυτά, η Sixt δεν του επέτρεψε να νοικιάσει τη Mercedes AMG GT. Το supercar της Mercedes ήταν η έκδοση 63, η οποία χρησιμοποιεί V8 κινητήρα 4,0 λίτρων, με ισχύ 585 ίππων και ροπή 800 Nm. Η AMG GT 63 μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 315 km/h. Η εταιρεία εξήγησε ότι η πολιτική της δεν επιτρέπει σε άτομα κάτω των 30 ετών να νοικιάζουν supercars, καθώς θεωρούνται πιο επιρρεπή σε τροχαία ατυχήματα.

Δείτε ακόμα: Γιατί ανοίγουν σαμπάνιες στην F1; Πώς και πότε ξεκίνησε η παράδοση

Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό του Verstappen;

Ο Verstappen εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της Sixt, αλλά συμφώνησε να παραλάβει μια BMW Σειρά 5 αντί της Mercedes AMG GT. «Ο Max και η παρέα του πήγαν στην Πορτογαλία για μια διασκεδαστική αγωνιστική εκδρομή και είχαν κλείσει τα αυτοκίνητα που ήθελαν», δήλωσε πηγή. «Όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο, ο Max ξαφνιάστηκε όταν του είπαν ότι δεν επιτρέπεται να οδηγήσει τη Mercedes που ήθελε. Είναι ένας έμπειρος οδηγός της F1 που έχει συνηθίσει να χειρίζεται ισχυρά αυτοκίνητα, οπότε είναι αρκετά παράξενο να σκεφτεί κανείς ότι δεν του επιτρέπεται να οδηγήσει αυτό εδώ - αλλά αυτοί είναι οι κανόνες, οπότε συμμορφώθηκε με αυτούς».

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bb3a569238b78d9f3d0ae4ed041014a4.jpg

Η Sixt τόνισε ότι οι υπάλληλοί της ενήργησαν σύμφωνα με τους κανόνες, αλλά ότι θα εξετάσει την υπόθεση του Verstappen. «Οι υπάλληλοι του συνεργάτη μας στην Πορτογαλία ακολούθησαν μόνο τους κανόνες που προκύπτουν για λόγους ασφάλισης», δήλωσε εκπρόσωπος της Sixt. «Για να βρεθεί μια φιλική προς τον πελάτη λύση επί τόπου, στον κ. Verstappen παρασχέθηκε ένα άλλο πολυτελές όχημα. Ωστόσο, μπορούν να υπάρξουν ειδικές περιστάσεις που δικαιολογούν την απόκλιση από τους κανόνες. Αυτό είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ζητάμε συγγνώμη από τον κ. Verstappen. Μπορεί να νοικιάσει το αυτοκίνητο που θέλει από εμάς ανά πάσα στιγμή. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις οδηγικές του ικανότητες και την εμπειρία του με ισχυρά αυτοκίνητα».

Ο Verstappen θα επιδιώξει να γίνει τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 το 2024, ένα επίτευγμα που θα ισοφαρίσει το σερί του Sebastian Vettel με την Red Bull μεταξύ 2010-13.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...