F1: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Max Verstappen

Ο Max Verstappen είναι και μαθηματικά ο πρωταθλητής της F1 για το 2023. Ο Ολλανδός κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

  • -
  • -

Max Verstappen και Red Bull Racing είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι της F1, σαρώνοντας τα πάντα για μια ακόμη χρονιά. Ο Ολλανδός στο Sprint Race του Grand Prix του Κατάρ πήρε τη δεύτερη θέση και κατέκτησε και μαθηματικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 για το 2023.

O Oscar Piastri της McLaren ήταν ο νικητής στο Sprint Race και πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1, αλλά όλα τα φώτα πέφτουν στον Verstappen, αφού η δεύτερη θέση του έδωσε τον τίτλο.

Αυτά που πέτυχε ο Max φέτος ήταν εκπληκτικά, κυριαρχώντας απόλυτα στις πίστες της F1 με τη Red Bull. Ο 26χρονος είναι ο 11ος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος με τρεις τίτλους στο παλμαρέ του, ακολουθώντας τα βήματα των σπουδαίων Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet και Ayrton Senna. Επόμενος στόχος του είναι τα 4 πρωταθλήματα των Alain Prost και Sebastian Vettel.

Στα του αγώνα στο Κατάρ, στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Norris, με τους Russel, Hamilton, Sainz, Leclerc και Albon να ακολουθούν. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...