H Honda επιστρέφει στην F1 - αλλά όχι με τη Red Bull!

Είναι επίσημο! Από το 2026 η Honda επιστρέφει στη Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων.

  • -
  • -

Οι κινητήρες των Red Bull Racing και Aplha Tauri μπορεί να έχουν κατασκευαστεί από τη Honda, αλλά ο Ιάπωνας κολοσσός βρίσκεται εκτός Formula 1 από το 2021. Όμως, η θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα πως το 2026 θα επιστρέψει στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού προμηθεύοντας με κινητήρες την ομάδα της Aston Martin!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Honda, οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύσουν από το 2026 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση με στόχο το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Δείτε ακόμη: Τα πάντα για το νέο Honda e:Ny1

Στοιχείο που αποτελεί μέρος του στρατηγικού πλάνου της Honda έως το 2030. Θυμίζουμε, πως από το 2026 οι κινητήρες των μονοθεσίων της F1 θα εξακολουθούν να είναι υπερτροφοδοτούμενοι με χωρητικότητα 1.600 cc, αλλά το 50% της ισχύος τους θα προέρχεται από ηλεκτρική ενέργεια, σε αντίθεση με το 20% που ισχύει σήμερα. Επίσης, θα είναι επιβεβλημένη η χρήση 100% βιώσιμων καυσίμων. Μην ξεχνάμε, πως πρόσφατα η Honda αποκάλυψε ακόμα ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο και ήρθε να προστεθεί στη γκάμα της, το SUV e:Ny1. Το 2023 η Aston Martin έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί και ουσιαστικά διαθέτει το καλύτερο μονοθέσιο μετά τη Red Bull, όντας και δεύτερη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Η βρετανική ομάδα θεωρεί πως η συνεργασία της με τη Honda θα είναι αυτή που θα της επιτρέψει στο μέλλον να διεκδικήσει τίτλους απέναντι στις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου. H ιαπωνική εταιρεία από την πλευρά της είχε επιστρέψει στην Formula1 μετά από απουσία ετών το 2015, προμηθεύοντας με κινητήρες την ομάδα της McLaren. Μετά από σκληρή και έντονη κριτική οι δύο πλευρές έδωσαν τέλος στη συνεργασία τους, με την Honda να συνεργάζεται με την ομάδα της Red Bull. Μετά από τρία χρόνια οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν και η Honda αποφάσισε να τεθεί εκτός θεσμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως εκτός από τη Honda, το 2026 θα επιστρέψει στη Formula 1 και η Ford, η οποία και θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων για τις ομάδες της Red Bull και Alpha Tauri.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...