Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 με την Red Bull

Ύστερα από 20 και πλέον χρόνια, η αμερικανική μάρκα επιστρέφει στη Formula 1, με τον τομέα της βιωσιμότητας να αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους.

  • -
  • -

Μετά από 20 και πλέον χρόνια, και καθώς η F1 μεταβαίνει σε ένα νέο και πιο εξηλεκτρισμένο μέλλον, η Ford αποφάσισε να κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εκεί όπου κυριάρχησε στα τέλη της δεκαετίας του '60 και τη δεκαετία του '70. Μετά και την σημερινή παρουσίαση του μονοθεσίου της για την φετινή σεζόν, η Red Bull ανακοίνωσε πως αυτή θα είναι η ομάδα με την οποία η Ford θα συνεργαστεί. Ξεκινώντας από φέτος κιόλας, οι Ford και Red Bull Powertrains θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη της μονάδας ισχύος που θα χρησιμοποιηθεί από τις Red Bull και AlphaTauri από το 2026 κι έπειτα. Όλα δείχνουν πως η συνεργασία μεταξύ των δύο θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως και το 2030.

red-bull-ford-f1

Η Formula 1 συνεχίζει να αυξάνει το κοινό της σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Επιπλέον, η FIA και η F1 έχουν δεσμευτεί στον τομέα της βιωσιμότητας με αυξημένη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με την υιοθέτηση βιώσιμων καυσίμων – κάτι που αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για την επιστροφή της Ford στο θεσμό.

Παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε το σπορ το 2004, η Ford παραμένει ο τρίτος πιο επιτυχημένος κατασκευαστής κινητήρων στην ιστορία της Formula 1 έχοντας κατακτήσει 10 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και 13 Πρωταθλήματα Οδηγών.

«Τα σημερινά νέα ότι η Ford έρχεται στη Formula 1 από το 2026 είναι υπέροχα για το σπορ και είμαστε ενθουσιασμένοι που τη βλέπουμε να πλαισιώνει του απίστευτους συνεργάτες μας που βρίσκονται ήδη στη F1», δήλωσε ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1.

Δείτε ακόμη: Ένας Έλληνας στην κορυφή της FIA – Ανέλαβε Διευθυντής Μονοθεσίων

ford-f1-return-benetton

Ο Πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem δήλωσε: «Υπάρχουν λίγοι κατασκευαστές που έχουν μια τόσο περίφημη ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό όπως η Ford, οπότε το να την βλέπεις να επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 είναι κάτι το εξαιρετικό. Αυτό υπογραμμίζει περαιτέρω την επιτυχία των κανονισμών για τις μονάδες ισχύος του 2026 που έχουν στο πυρήνα τους τη δέσμευση για βιωσιμότητα και θέαμα. Φυσικά το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σπορ στις ΗΠΑ είναι σημαντικό για τη συνεχή ανάπτυξη της κορυφαίας σε όλο τον κόσμο κατηγορίας αγώνων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...