Ο Verstappen κερδίζει ακόμα και με την όπισθεν! [video]

Ο Verstappen βρίσκεται σε τόσο καλή φόρμα που ακόμα και αν χρειαστεί να τρέξει με την όπισθεν θα κερδίσει.

  • -
  • -

Η Red Bull έβαλε τον Verstappen αντιμέτωπο με τον Yuki Tsunoda, τον οδηγό της AlphaTauri, σε έναν αγώνα ο οποίος ήταν πιο δύσκολος από τους συνηθισμένους καθώς οι δύο οδηγοί έπρεπε να κινηθούν με την όπισθεν. Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο Ολλανδός κατάφερε να κερδίσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών για το Grand Prix Ολλανδίας που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Zandvoort. Πρόκειται για τον αγώνα της πατρίδας του Verstappen, οπότε έχει ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο αλλά και την ομάδα.

Τα αυτοκίνητα που οδήγησαν ο Verstappen και ο Tsunoda ήταν δύο DAF 66. Η DAF ήταν μία ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία αγοράστηκε από την Volvo την δεκαετία του ’70. Σήμερα επιβιώνει μόνο το κομμάτι της εταιρείας που κατασκευάζει τράκτορες.

max-verstappen-daf

Ο λόγος που επελέγη το DAF 66 είναι ότι μπορεί να πετύχει τις ίδιες ταχύτητες είτε κινείται προς τα μπροστά, είτε προς τα πίσω. Το κιβώτιο ταχυτήτων ήταν CVT και είχε μόνο δύο σχέσεις, μία για μπροστά κίνηση και μία για πίσω, οπότε ακόμα και με την όπισθεν μπορούσε κάποιος να δει 120 km/h στο κοντέρ (αν ήταν αρκετά ικανός ώστε να πάει τόσο γρήγορα).

Δείτε ακόμα: Ο Alonso, η Μύκονος, η σύντροφός του και ένα ηλεκτρικό όχημα

Η αναμέτρηση χωρίστηκε σε δύο σκέλη, κατατακτήριες και αγώνα. Ο Tsunoda ξεκίνησε πρώτος όμως έκανε πολύ νωρίς λάθος και κατέληξε στον τοίχο. Αντίθετα, ο Verstappen κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή οπότε πήρε την pole position. Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Ιάπωνας της AlphaTauri έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να πλησιάσει τον αντίπαλό του, όμως ο Ολλανδός αποδείχτηκε σημαντικά ταχύτερος και τελικά κέρδισε.

yuki-tsunoda

Άσχετα από το αποτέλεσμα η κίνηση προς τα πίσω είναι πραγματικά δύσκολη, ενώ η δυσκολία αυξάνεται όταν γίνεται για πολλή ώρα και ταυτόχρονα προσπαθείς να πας όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάτι το οποίο τόνισαν και οι δύο οδηγοί στις δηλώσεις τους.

Εσύ πιστεύεις ότι θα τα είχες πάει καλύτερα από τον Tsunoda;

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...