Έκτακτο: Η Audi μπαίνει επίσημα στην F1

Η Audi ανακοίνωσε επίσημα την είσοδό της στην Formula 1, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που ήθελαν τους Γερμανούς στο άθλημα.

  • -
  • -

Με επίσημη κοινή ανακοίνωση η Audi και η Formula 1 έκαναν γνωστό ότι ο γερμανικός κολοσσός μπαίνει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα του κόσμου, μετά από πάρα πολλούς μήνες φημών.

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία ανεβάζει σημαντικά την εικόνα και την απήχηση του αθλήματος, καθώς δείχνει ότι ένας πολύ μεγάλος κατασκευαστής όπως η Audi θέλει να αποτελεί μέρος αυτού και να επενδύσει τα μεγάλα κεφάλαια που απαιτούνται για να μπορεί να βρίσκεται εκεί.

Η συμμετοχή της Audi στην F1 αφορά αποκλειστικά την προμήθεια κινητήρων και θα ξεκινήσει από το 2026 και μετά. Η στιγμή της ανακοίνωσης δεν είναι τυχαία. Η εταιρεία με τους τέσσερις κύκλους ήθελε πρώτα να οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί των νέων κινητήρων που θα έρθουν το 2026 και μετά να προβεί σε κάποια επίσημη κίνηση. Ωστόσο, η πρόθεση υπήρχε. Άλλωστε η Audi είχε συνεχή παρουσία στις συζητήσεις που γίνονταν εδώ και ένα πολύ μεγάλο διάστημα, σχετικά με τις νέες μονάδες ισχύος.

audi-f1

Βασικά ζητούμενα για την εταιρεία ώστε να αποφασίσει να συμμετάσχει στο άθλημα ήταν η μείωση της πολυπλοκότητας των υβριδικών μονάδων ισχύος, η πτώση του κόστους, αλλά και η στροφή του σπορ συνολικά σε πιο οικολογική κατεύθυνση. Όταν ικανοποιήθηκαν όλα τα παραπάνω, η Audi πήρε την οριστική απόφαση για την είσοδό της.

Δείτε ακόμα: Ο Alonso, η Μύκονος, η σύντροφός του και ένα ηλεκτρικό όχημα

Ενδεικτικό του πόσο σημαντική κίνηση είναι αυτή τόσο για την εταιρεία, όσο και για την ίδια την Formula 1, είναι ότι στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1 Stefano Domenicalli, ο πρόεδρος της Audi Markus Duesmann, ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem και ο επικεφαλής τεχνικής ανάπτυξης της γερμανικής μάρκας Oliver Hoffmann.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια ή ποιες ομάδα/ες θα χρησιμοποιούν τους κινητήρες που θα κατασκευάζει η Audi, όμως είναι κάτι που θα γνωστοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Προ μηνών είχαν κυκλοφορήσει φήμες που ανέφεραν συνεργασία με την McLaren, όμως δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, ενώ φημολογία υπάρχει και για την Sauber, η οποία αυτή την στιγμή αγωνίζεται με την ονομασία και τα χρώματα της Alfa Romeo.

Πώς βλέπεις την κίνηση της Audi; Θα βελτιώσει το θέαμα η ύπαρξη και πέμπτου προμηθευτή κινητήρων ή δεν πρόκειται να επηρεάσει την εικόνα του αθλήματος;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...