Έκτακτο! Αποχωρεί από την McLaren ο Daniel Ricciardo. Ποια είναι η συμφωνία;

Χωριστούς δρόμους θα ακολουθήσουν το 2023 η McLaren και ο Daniel Ricciardo, όμως πώς κατέληξαν σε αυτή την απόφαση;

  • -
  • -

Ο Daniel Ricciardo θα αποχωρήσει από την ομάδα της McLaren στο τέλος της τρέχουσας σεζόν όπως περίμεναν πολλοί, με το βασικό ερώτημα να είναι ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για να φτάσουν οι δύο πλευρές μέχρι αυτό το σημείο και πώς διαμορφώθηκε η συμφωνία ανάμεσά τους.

Πρόκειται για ένα ντόμινο που ξεκίνησε από την ανακοίνωση του Sebastian Vettel ότι θα βάλει τέλος στην καριέρα του μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν του 2022, αφήνοντας έτσι κενή την θέση του στην Aston Martin. Την ευκαιρία άρπαξε ο Alonso ο οποίος ήθελε να φύγει από την Alpine, ανακοινώνοντας ότι θα πάει εκείνος στην Aston Martin, με την γαλλική ομάδα να βρίσκεται προ εκπλήξεως αφού ο Ισπανός δεν την είχε ενημερώσει.

Με την μεταγραφή του Alonso δημιουργήθηκε μία κενή θέση για τον Oscar Piastri. Πρόκειται για έναν νεαρό Αυστραλό ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα της Formula 2 το 2021, ανήκει στις ακαδημίες της Alpine και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα, αν όχι το μεγαλύτερο. Αφού , οι Γάλλοι ανακοίνωσαν ότι ο Αυστραλός θα αγωνίζεται το 2023 δίπλα στον Ocon.

oscar-piastri

Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε από τον ίδιο τον Piastri μέσα σε δύο ώρες. Αμέσως φούντωσαν οι φήμες ότι ο νεαρός οδηγός είχε ήδη υπογράψει με την McLaren. Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θεωρείται βέβαιη, με την ανακοίνωση για αποχώρηση του Ricciardo από την ιστορική ομάδα να έρχεται να συμπληρώσει το παζλ.

Δείτε ακόμα: Ο Alonso, η Μύκονος, η σύντροφός του και ένα ηλεκτρικό όχημα

Ο οδηγός που έχει κερδίσει 8 αγώνες στην πορεία του στην Formula 1 είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την McLaren για τις χρονιές 2021 – 2023, το οποίο είχε όρους που του επέτρεπαν να είναι σε θέση ισχύος όσον αφορά τις αποφάσεις για το 2023. Παρ’ όλα αυτά, η χαμηλή του απόδοση τόσο το 2021 όσο και το 2022, έκαναν την βρετανική ομάδα να θέλει να τον αποδεσμεύσει. Ο Ricciardo βλέποντας ότι πλέον το κλίμα δεν είναι ευνοϊκό για τον ίδιο συμφώνησε να αποχωρήσει, όμως διεκδίκησε τη νόμιμη αμοιβή που προέβλεπε το συμβόλαιο.

Ricciardo Instagram

Αν και αρχικά φέρεται να ζητούσε 20 εκατομμύρια δολάρια ώστε να συμφωνήσει να βγάλει τα πορτοκαλί, τελικά οι φήμες θέλουν να συμβιβάστηκε με 15 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, τώρα περιμένουμε αφ’ ενός την επίσημη ανακοίνωση από την McLaren σχετικά με την απόκτηση του Piastri και αφ’ ετέρου να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Daniel Ricciardo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...