Βόμβα στην F1! Ο Alonso πάει στην Aston Martin!

Ο Alonso έκανε την απόλυτη ανατροπή στην μεταγραφική περίοδο της F1, με την Aston Martin να ανακοινώνει την μεταγραφή του από την Alpine!

  • -
  • -

Μετά την αποχώρηση του Vettel, η μεταγραφική περίοδος στην F1 παίρνει φωτιά καθώς η Aston Martin ανακοίνωσε ότι την θέση του Γερμανού τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή θα πάρει ο Fernando Alonso.

Με μία κίνηση που δεν περίμενε κανείς, η Aston Martin έκανε την απόλυτη έκπληξη της χρονιάς στο μεταγραφικό τοπίο. Μόλις τέσσερις μέρες μετά την ανακοίνωση του Vettel ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση, η βρετανική ομάδα έκανε γνωστό ότι στην θέση του θα βρεθεί ένας άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Fernando Alonso.

Παρά το γεγονός ότι η Aston Martin βρίσκεται μόλις στην 9η και προτελευταία θέση του πίνακα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ο Lawrence Stroll που είναι ιδιοκτήτης της ομάδας και πατέρας του ενός εκ των δύο οδηγών (Lance Stroll), δείχνει συνέπεια απένεντι στο όραμά του. Σε αυτό το πλαίσιο θέλει να έχει ένα ηχηρό όνομα στο δεύτερο μονοθέσιο. Έτσι, με τον Vettel να μην πείθεται να συνεχίσει παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί του το ήτησαν επανειλημμένως, ο Καναδός δισεκατομμυριούχος στράφηκε στον επόμενο διαθέσιμο παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Fernando Alonso.

fernado-alonso-sebastian-vettel

Εκτός από την μεταγραφή την ίδια, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι στην ανακοίνωση της Aston Martin γίνεται λόγος για πολυετές συμβόλαιο. Αν και δεν ξακαθαρίζεται η διάρκειά του, αυτό σημαίνει ότι ο Alonso θα αγωνίζεται στις πίστες της Formula 1 τουλάχιστον μέχρι και το 2024, εξέλιξη που επίσης οι περισσότεροι δεν περίμεναν. Η πλειοψηφία των εκτιμήσεων σχετικά με το μέλλον του Ισπανού ήθελαν να ανανεώνει για έναν ακόμα χρόνο με την ALpine και μετά να αποχωρεί, οπότε οι εξελίξεις είχαν ανατροπές σε περισσότερα από ένα επίπεδα.

Δείτε ακόμα: Sebastian Vettel: Νίκες και ρεκόρ στην F1, συνεχής δράση για γυναίκες και LGBT

Με την αποχώρηση του Alonso από την Alpine ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τον Oscar Piastri. O νεαρός Αυστραλός ανήκει στην ακαδημία νέων οδηγών της Alpine και έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του στις μικρότερες κατηγορίες. Έχει κατακτήσει τον τίτλο στην Formula Renault το 2019, στην Formula 3 το 2020 και στην Formula 2 το 2021, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή.

Ξέροντας πλέον το μέλλον του Alonso, τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν όσον αφορά τους οδηγούς είναι ο Schumacher και ο Ricciardo, αν και ο δεύτερος έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει στην McLaren, όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί με κάποια επίσημη ανακοίνωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...