F1 GP Μαϊάμι: To πρόγραμμα του τριημέρου

Η Formula 1 επισκέπτεται για πρώτη φορά στην ιστορία της το Μαϊάμι, σε έναν από τους πιο λαμπερούς και υπερβολικούς αγώνες της χρονιάς, τουλάχιστον σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.

  • -
  • -

Οι Αμερικανοί έχουν φτιάξει μία πίστα από το μηδέν στο parking του Hard Rock Stadium, με τη μορφή της να αποφασίζεται έπειτα από προσομοιώσεις, για τις οποίες σχεδίασαν 36 διαφορετικές χαράξεις.

Από τη δουλειά που έχουν κάνει στον προσομοιωτή, οι οδηγοί αναφέρουν ότι η πίστα είναι ωραία στην οδήγηση και ότι θα προσφέρει αρκετό θέαμα, ωστόσο η προσοχή του κοινού θα στραφεί αλλού, τουλάχιστον στην αρχή.

Miami

Το στοιχείο στο οποίο θα εστιάσουν όλοι είναι η ψεύτικη μαρίνα για κότερα που υπάρχει στις στροφές 7 και 8. Πρόκειται για μία κίνηση που δεν έχουμε ξαναδεί και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Hard Rock Stadium έγινε για πλάκα, αλλά και για να έχει ο τηλεθεατής μία αίσθηση της κουλτούρας του Μαϊάμι, στην οποία είναι βαθιά ριζωμένη η ύπαρξη κότερων λόγω του λιμανιού.

Δείτε ακόμα: Επίσημο: Porsche και Audi μπαίνουν στη Formula 1

Μάλιστα, εκτός από την ψεύτικη μαρίνα, στην άλλη άκρη της πίστας, στη στροφή 12 έχει κατασκευαστεί ένα beach-bar με πραγματική άμμο η οποία μεταφέρθηκε εκεί, από την παραλία.

Miami

Όλα αυτά θα μπορούμε να τα δούμε κατά τη μετάδοση της αγωνιστικής δράσης από το πρώτο Γκραν Πρι που γίνεται στο Μαϊάμι. Οι ελεύθερες δοκιμές 1 και 2 θα μεταδοθούν στις 22:30 και στις 00:30, το βράδυ της Παρασκευής. Οι ελεύθερες δοκιμές 3 του Σαββάτου θα μεταδοθούν στις 20:00, με τις κατατακτήριες να ακολουθούν στις 23:00. Τέλος, ο αγώνας της Κυριακής θα εκκινήσει στις 22:30. Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι ώρα Ελλάδας.

Οι τηλεθεατές στη χώρα μας θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη δράση από τα κανάλια της ERT και την ψηφιακή πλατφόρμα ERTflix, από το κανάλι Cosmote Sport 5 της Cosmote TV, καθώς και από το f1tv.com με περιγραφή στα Αγγλικά, για όσους έχουν κάνει τη σχετική συνδρομή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...