Χωρίς αντίπαλο ο Hamilton στο Instagram. Πόσο αξίζει κάθε του post;

Μπορεί ο Verstappen να πήρε τον τίτλο του 2021 στη Formula 1, όμως ο Hamilton είναι ο απόλυτος βασιλιάς σε ό,τι αφορά το πόσα κέρδη μπορεί να αποκομίσει κάποιος οδηγός του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος, για κάθε post που κάνει στο Instagram.

  • -
  • -

Η βρετανική ιστοσελίδα Click4Reg θέλησε να υπολογίσει πόσα κέρδη μπορούν να αποκομίσουν οι οδηγοί της Formula 1 με κάθε post που κάνουν στο δημοφιλές κοινωνικό μέσο. Για να το κάνει αυτό, έλαβε υπόψη τα επίσημα στοιχεία που έδωσε το άθλημα σχετικά με την τηλεθέαση που είχε σε παγκόσμιο επίπεδο τη χρονιά που πέρασε, καθώς και τα στοιχεία αναφορικά με τις «επιδόσεις» που κατέγραψε σε επίπεδο social media.

Verstappen Instagram

Εκτοξεύτηκε η δημοφιλία της Formula 1

Σύμφωνα με τα τελευταία, η Formula 1 ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα σε όλο τον κόσμο όσον αφορά την αύξηση του αριθμού ακολούθων, ενώ είχε και το μεγαλύτερο ποσοστό engagement, δηλαδή ενεργής συμμετοχής αυτών των ανθρώπων που επέλεξαν να «ακολουθήσουν» το σπορ.

Εκτός από τα στατιστικά που αφορούν συνολικά τη Formula 1, το βρετανικό site έβαλε στην εξίσωση και άλλα στοιχεία όπως τον αριθμό ακολούθων που έχει ο κάθε οδηγός, καθώς και το engagement που απολαμβάνει.

Δείτε ακόμα Η FIA «φιμώνει» Ρώσους και Λευκορώσους

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Μετά από όλα τα παραπάνω, κατέληξε σε κάποια νούμερα τα οποία δείχνουν απόλυτη επικράτηση του Lewis Hamilton. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός υπολογίστηκε ότι μπορεί να κερδίσει 79.775 ευρώ για κάθε post που κάνει, αφήνοντας στη 2η θέση αλλά πάρα πολύ μακριά τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός πρωταθλητής μπορεί να δει κέρδη που φτάνουν «μόλις» τα 23.528 ευρώ για κάθε post. Στο 3ο σκαλί αυτού του άτυπου βάθρου ανεβαίνει ο Daniel Ricciardo, ο οποίος με κάθε παρουσία του στο Instagram μπορεί να αποκομίσει 18.756 ευρώ.

Στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας ακολουθούν οι Charles Leclerc, Lando Norris, Carlos Sainz, Fernando Alonso, Sergio Perez, Valtteri Bottas και George Russell.

Ricciardo Instagram

Ποιος πήρε τη μεγαλύτερη αύξηση;

Αν εξετάσουμε τα φετινά στοιχεία συγκριτικά με εκείνα του 2021, ο Hamilton έχει αυξήσει τα πιθανά του κέρδη κατά 25% τη στιγμή που ο Verstappen τα έχει σχεδόν διπλασιάσει (98% αύξηση). Ο Ολλανδός ανεβαίνει γρήγορα όμως είναι πολύ μεγάλη η απόσταση που έχει να καλύψει.

Κατά 51% έχει αυξήσει τα πιθανά του κέρδη ο Ricciardo, όμως πιο εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά αύξησης οδηγών όπως ο Perez με 115% αύξηση, ο Latifi με 130%, ο Tsunoda (rookie το 2021) με 272% και ο Zhou (θα κάνει το ντεμπούτο του φέτος) με 297%, ωστόσο ο Κινέζος βρίσκεται στην τελευταία θέση καθώς τα κέρδη κάθε post περιορίζονται στα 826 ευρώ. Ο Mazepin ήταν ο οδηγός που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση όλων με 393%, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δε θα αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Περιμένατε ότι ο Hamilton θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον Verstappen;

Πηγή: Click4Reg

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...