Πόσο πιο γρήγορος είναι ένας οδηγός F1 από έναν απλό οδηγό [video]

Είναι ποτέ δυνατόν ένας απλός οδηγός να κοντράρει κάποιον που τρέχει με μονοθέσιο της Formula 1;

  • -
  • -

Οι οδηγοί της Formula 1 έχουν απίστευτες δεξιότητες. Κινούνται στις πίστες με εξωφρενικές για τους απλούς οδηγούς ταχύτητες. Αντιδρούν αστραπιαία, αισθάνονται διαφορετικά τα οχήματα, φαίνεται ότι πηγαίνουν συνεχώς με τέρμα το γκάζι, με τις κινήσεις των χεριών και των ποδιών να συγχρονίζονται μαεστρικά πάνω στο τιμόνι και στα πεντάλ.

Οι διαφορές μεταξύ ενός επαγγελματία οδηγού κι ενός κανονικού είναι χαοτικές. Πρόσφατα, ο Lawrence Barretto, δημοσιογράφος που καλύπτει το πρωτάθλημα της F1, επιχείρησε να τα βάλει με τον Lando Norris.

challenge drivers

Η μάχη δόθηκε σε πίστα καρτ στην Ιταλία και αμφότεροι οδήγησαν το ίδιο καρτ. Η διαδικασία αφορούσε αρχικά έναν χρονομετρημένο γύρο. O Norris του έδωσε ορισμένες συμβουλές πριν καθίσει στο καρτ και βγει στην πίστα, ο κύριος Barretto τον ευχαρίστησε και ξεκίνησε την προσπάθειά του. Ολοκλήρωσε τον γύρο σε 1:15, με τον Lando να γυρνά σε 0:49

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν 5 συνεχόμενους γύρους. Ο δημοσιογράφος μάλιστα, είχε το πλεονεκτήματα ενός γύρου, αλλά του ήταν αδύνατον να μπορέσει να ακολουθήσει τον ρυθμό του νεαρού Βρετανού. Προφανώς το να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον Norris φαντάζει ακατόρθωτο, όπως και για οποιονδήποτε απλό οδηγό. Ωστόσο, ο συμπαθής Lawrence θα μπορούσε είναι η αλήθεια να κινηθεί λίγο ταχύτερα και να οδηγούσε με περισσότερη αυτοπεποίθηση. 

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...