F1: Θα συνεχίζει να αμφισβητεί η Mercedes το αποτέλεσμα;

Ο τελευταίος αγώνας και ειδικά, ο τελευταίος… γύρος του φετινού πρωταθλήματος, συζητήθηκαν έντονα. Η Mercedes ωστόσο βάζει τέλος στην αναμονή, ανακοινώνοντας την απόφασή της.

  • -
  • -

Η Mercedes-AMG Petronas με επίσημη ανακοίνωσή της στα social media, αποκαλύπτει ότι πατάει φρένο και δεν θα δώσει συνέχεια στο ζήτημα του φετινού πρωταθλήματος. Εδώ και μέρες, η ομάδα όχι μόνο δεν είχε ανακοινώσει τίποτα σχετικό, αλλά είχε… εξαφανιστεί από τους λογαριασμούς της. Λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία για την κατάθεση της έφεσης, η γερμανική ομάδα της Formula 1 δήλωσε επίσημα πως το θέμα θεωρείται λήξαν.

Στην ανακοίνωσή της εξηγεί γιατί προχώρησε στις πρώτες δύο ενστάσεις, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Τονίζει με μερικές αιχμές τη δυσαρέσκειά της αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει, βάζοντας τελεία. Τέλος, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον ανταγωνισμό, αναγνωρίζοντας τις ικανότητες του Max Verstappen αλλά και την προετοιμασία της Red Bull για τη σεζόν που πέρασε.

Η ανακοίνωση της Mercedes-AMG Petronas

«Αγαπητοί φίλοι και κοινότητα της Formula 1, φύγαμε από το Άμπου Ντάμπι και δεν πιστεύαμε αυτό που είδαμε. Φυσικά, είναι μέρος του παιχνιδιού να χάσεις έναν αγώνα, αλλά είναι κάτι διαφορετικό όταν χάνεις την πίστη σου για τους αγώνες γενικά. Μαζί με τον Lewis, συζητήσαμε προσεκτικά τον τρόπο που θα χειριστούμε τα γεγονότα που προέκυψαν στο φινάλε της σεζόν. Πάντα καθοδηγούμαστε από την αγάπη μας για αυτό το σπορ και πιστεύουμε ότι κάθε μάχη με τον ανταγωνισμό θα πρέπει να κερδίζεται άξια. Την Κυριακή πολλοί ένιωσαν, μεταξύ των οποίων και εμείς, ότι ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν ήταν σωστός. Ο λόγος που διαμαρτυρηθήκαμε για το αποτέλεσμα του αγώνα την Κυριακή ήταν γιατί οι κανονισμοί σχετικά με το αυτοκίνητο ασφαλείας εφαρμόστηκαν με έναν νέο τρόπο, ο οποίος επηρέασε και το αποτέλεσμα του αγώνα, καθώς ο Lewis διατηρούσε ένα αδιαμφισβήτητο προβάδισμα για να κερδίσει και μαζί με αυτό, να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Διαβάστε την άποψη του Μιχάλη Γεωργιάδη για τη φετινή F1. Φιέστα ή φιάσκο;

Κάναμε έκκληση για το συμφέρον της αθλητικής δικαιοσύνης και βρισκόμαστε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη FIA και τη Formula 1, ώστε να διασαφηνιστούν οι κανονισμοί και οι αγωνιζόμενοι να γνωρίζουν κάτω από ποιους κανόνες αγωνίζονται, να ξέρουν πως ακριβώς εφαρμόζονται.  Εκτιμούμε την απόφαση της FIA και τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τι ακριβώς έγινε στο Άμπου Ντάμπι, ώστε να βελτιωθεί η στιβαρότητα των κανονισμών, αλλά και η λήψη των αποφάσεων στη Formula 1. Επίσης εκτιμούμε το γεγονός ότι προσκάλεσαν οδηγούς και ομάδες να συμμετέχουν σε αυτό. Η Mercedes-AMG Petronas θα δουλέψει ενεργά μαζί με αυτή την επιτροπή για να φτιάξει μια καλύτερη Formula 1, για κάθε ομάδα και κάθε φίλαθλο που αγαπά αυτό το σπορ όσο εμείς. Θα λογοδοτήσουμε στη FIA για αυτή τη διαδικασία και θα αποσύρουμε την έφεσή μας».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, η Mercedes-AMG Petronas δίνει συγχαρητήρια στον ανταγωνισμό

«Προς Max Verstappen και Red Bull Racing: θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τον ειλικρινή μας σεβασμό για τα επιτεύγματά σας σε αυτή τη σεζόν. Μετατρέψατε σε πραγματικό έπος αυτή τη μάχη για το πρωτάθλημα της Formula 1. Max, σε συγχαίρουμε εσένα και όλη σου την ομάδα. Ανυπομονούμε να παλέψουμε ξανά μέσα στην επόμενη σεζόν! Ωστόσο, αν και το πρωτάθλημα οδηγών δεν εξελίχθηκε όπως ελπίζαμε, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι για την ομάδα μας. Lewis, είσαι ο πιο σπουδαίος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 και έδωσες και την καρδιά σου σε κάθε γύρο αυτού του φανταστικού πρωταθλήματος. Είσαι ένας πραγματικά άψογος αθλητής, εντός και εκτός πίστας και η απόδοσή σου ήταν απίστευτη.

Ένας αυθεντικός αγωνιζόμενος και πρότυπο για εκατομμύρια κόσμο στον πλανήτη. Προς τον Valtteri: ήσουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας, βοήθησες να πάρουμε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών. Σε ευχαριστούμε για την αξιοσημείωτη συμβολή σου στην ιστορία μας στους μηχανοκίνητους αγώνες. Τέλος, προς όλους τους ικανούς και παθιασμένους εργαζόμενους της Mercedes-AMG Petronas στο Brackley και το Brixworth, γυναίκες και άνδρες: γράψατε ένα ιστορικό κεφάλαιο στην ιστορία των ασημένιων βελών κατακτώντας το όγδοο κατά σειρά πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ένα άνευ προηγουμένου επίτευγμα. Με απλά λόγια: είναι απίθανο. Είστε απίθανοι!».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...