Νέα αντιπυρικά γάντια για τους οδηγούς της F1

Μετά το τρομακτικό ατύχημα του Romain Grosjean στο Μπαχρέιν πέρυσι, η Formula 1 εξέλιξε νέα γάντια πιο ανθεκτικά στη φωτιά

  • -
  • -

Η ασφάλεια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποτελεί προτεραιότητα. Η F1 δεν αφήνει τίποτα στη τύχη του, αναπτύσσοντας συνεχώς νέα αξεσουάρ για τα μονοθέσια και τους οδηγούς, βελτιώνοντας τα επίπεδα προστασίας.

Στο πρόσφατο Grand Prix της Τουρκίας, πέντε πιλότοι και συγκεκριμένα οι: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo και George Russel, δοκίμασαν τα ολοκαίνουρια αντιπυρικά γάντια, τα οποία είναι κατασκευασμένα από προηγμένα υλικά, ακόμη πιο ανθεκτικά στη φωτιά.

new gloves f1

Τα γάντια εξελίχθηκαν σε συνεργασία με τους κατασκευαστές και σύμφωνα με τους ειδικούς, προστατεύουν τα χέρια των πιλότων κατά 1,5 δευτερόλεπτο επιπλέον σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο χρόνος αυτός μπορεί να φαντάζει μικρός στους περισσότερους, αλλά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή στο Μπαχρέιν το 2020, μπορούν να σώσουν τα χέρια του οδηγού από σοβαρά εγκαύματα.

«Έπειτα από το ατύχημα του Grosjean ξεκινήσαμε αμέσως να εργαζόμαστε σε αυτόν τον τομέα. Αντιληφθήκαμε πως χρήζει περαιτέρω βελτίωσης και το πράξαμε. Είμαστε ευγνώμων στις ομάδες και στους οδηγούς που έκαναν τις δοκιμές αυτές και αυτό δείχνει τη θέληση και το πόσο προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια του σπορ», δήλωσε ο επικεφαλής αγώνων της F1, Michael Masi.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...