Ποιος είναι ο πιο πλούσιος ιδιοκτήτης ομάδας F1;

Έχει στην κατοχή του 2 ομάδες. Την πρώτη την αγόρασε με μία λίρα!

  • -
  • -

Είναι ιδρυτής, κάτοχος του 49% των μετοχών και διευθύνων σύμβουλος της Red Bull. Ο Dietrich Mateschitz δεν έχει μια, αλλά δύο ομάδες στο πανάκριβο σπορ της Formula 1! O 76χρονος Αυστριακός κατέχει τις Red Bull Racing και Alpha Tauri.

Ήταν ύστερα από ένα ταξίδι του στην Ταϊλάνδη, όταν ο Mateschitz δοκίμασε ένα ποτό που καταπολέμησε το jetlag του. Έτσι του γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσει ένα ενεργειακό ποτό. Συνεργάστηκε με τον Chaleo Yoovidhya και δημιούργησαν μια «δυτική» εκδοχή του ποτού Krating Daeng. Και, το 1987 γεννήθηκε το Red Bull.

Η εμπλοκή της Red Bull με τη Formula 1 ξεκίνησε με τη χορηγία του Gerhard Berger. Συνεχίστηκε με την εξαγορά του 60% της Sauber F1 και το 2004, κατέληξε στην απόκτηση της Jaguar Racing team από τη Ford, με αντίτιμο μία λίρα! Ένα χρόνο μετά ο Mateschitz αγόρασε και την Minardi που μετονόμασε σε Scuderia Toro Rosso, τη σημερινή Alpha Tauri.

Με τη Red Bull Racing έχει κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα 4 φορές με τον Sebastian Vettel. Στην περιουσία του συγκαταλέγεται και η πίστα Red Bull Ring στο Spielberg, όπου διεξάγεται το Austrian Grand Prix.

ΠΗΓΗ: Autosport.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...