Είναι έτοιμη: Η νέα Alfa Romeo Racing ORLEN C41 για το Πρωτάθλημα F1 2021

Με τον Robert Kubica στο μονοθέσιο, η Alfa Romeo Racing πραγματοποίησε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης

  • -
  • -

Το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing Orlen, η C41, πραγματοποίησε τα πρώτα της χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης με τον Robert Kubica στο κόκπιτ. Ο Πολωνός οδηγός συμπλήρωσε 29 γύρους ολοκληρώνοντας μία σειρά από ελέγχους στο μονοθέσιο. Μετά την παρουσίαση του μονοθεσίου στη Βαρσοβία τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, η C41, με τους νέους χρωματισμούς πήρε το βάπτισμα του πυρός στο φυσικό της χώρο, την πίστα της Βαρκελώνης, χώρο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τις χειμερινές δοκιμές των ομάδων. Χάρη στην εμπειρία του, ο Robert Kubica ήταν ο οδηγός που εγκαινίασε τη νέα C41. Η πρώτη δοκιμή ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα σε επίπεδο αξιοπιστίας, δίνοντας στην ομάδα μια «ένεση» αυτοπεποίθησης για τη νέα τους δημιουργία, πριν τη μοναδική δοκιμαστική περίοδο που θα προηγηθεί των αγώνων και θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 12-14 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Ο επικεφαλής της ομάδας Frédéric Vasseur δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Η σημερινή δοκιμή ήταν κρίσιμης σημασίας για την προετοιμασία μας για τη νέα σαιζόν και είμαι ευτυχής που όλα πήγαν σύμφωνα με το πλάνο μας. Είχαμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους και τώρα μπορούμε να αναλύσουμε τα πρώτα δεδομένα και να προετοιμαστούμε για τις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στις 12-14 Μαρτίου.» Από τη μεριά του, ο Robert Kubica δεν έκρυψε την ικανοποίηση του μετά τους πρώτους γύρους με το νέο μονοθέσιο: «Είναι πάντα μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή όταν οδηγείς για πρώτη φορά το μονοθέσιο. Σήμερα εστιάσαμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλα λειτουργούν σωστά και παρά το γεγονός ότι η απόλυτη ταχύτητα δεν ήταν ο στόχος μας, τα συναισθήματα ήταν πολύ δυνατά. Το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση και ανυπομονώ να το οδηγήσω και πάλι.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...