Η F1 πάει Σαουδική Αραβία από το 2021

Το νυχτερινό GP της Jeddah θα γίνει το τρίτο της Μέσης Ανατολής, μετά το Bahrain και το Abu Dhabi

  • -
  • -

Το 2021, η Σαουδική Αραβία θα γίνει η 33η χώρα που φιλοξενεί αγώνα του επίσημου πρωταθλήματος της Formula 1. Το GP θα λάβει μέρος στην δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη του έθνους, την Τζέντα, η οποία βρίσκεται στην δυτική ακτή της χώρας. Πρόκειται Gran Prix πόλης, όπως το Μονακό και το Αζερμπαϊτζάν, αλλά υπάρχουν σχέδια για το μέλλον, τα οποία θέλουν τον αγώνα να διεξάγεται σε πίστα που θα κατασκευαστεί γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη χάραξη της πίστας, η τοποθεσία στην οποία θα βρίσκεται, στις ακτές της Ερυθράς θάλασσας, υπόσχεται ένα κινηματογραφικό φόντο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το μεγαλύτερο μέρος της πίστας θα αποτελείται από μεγάλες ευθείες και κλειστές στροφές, σύνηθες φαινόμενο για αγώνες που διεξάγονται σε δρόμους της πόλης.

Μπορεί αυτός να είναι ο πρώτος αγώνα που πραγματοποιείται στην Σαουδική Αραβία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η χώρα δεν έχει παλαιότερη σύνδεση με τον θεσμό. Το μακρινό 1978, η αεροπορική εταιρία Saudia, μαζί με μερικές ακόμα επιχειρήσεις της χώρας, υπήρξαν χορηγοί του μονοθεσίου της Williams. Μάλιστα, το 1980 η ομάδα με την ονομασία “Fly Saudia” κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα με τον Alan Jones πίσω από το τιμόνι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...