Ο Hamilton νικητής στην Πορτογαλία με ιστορικό ρεκόρ

Στο πρώτο Πορτογαλικό GP της F1 μετά από 24 χρόνια, o Lewis Hamilton πήρε την νίκη, σπάζοντας το ρεκόρ προσωπικών νικών, με 92. Οι Valtteri Bottas και Max Verstappen τον συνόδεψαν στο βάθρο.

  • -
  • -

Στην εκκίνηση υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις χωρίς συγκρούσεις, εκτός από εκείνη μεταξύ Verstappen και Perez. Ο Μεξικανός βρέθηκε εκτός πίστας, αλλά επέστρεψε στα pits και συνέχισε τον αγώνα. Ο Raikkonen κέρδισε δέκα (10) θέσεις, φτάνοντας στην 6η! Παράλληλα, ο Hamilton έχασε την πρωτοπορία, πέφτοντας τρίτος, όμως πέρασε τον δεύτερο Verstappen και ξεκίνησε να πλησιάσει τον Bottas.

H σύντομη βροχή των πρώτων 4-5 γύρων επέφερε πανικό, αλλά σταμάτησε απότομα και δεν άλλαξε πολλά ως προς την φθορά των ελαστικών, τα οποία δεν είχαν πολλή αντοχή και έτσι τα πρώτα pit stops ξεκίνησαν πριν ολοκληρωθεί διψήφιος αριθμός γύρων. Στον 18ο γύρο, ο Hamilton είχε ξεφύγει περίπου 9 δευτερόλεπτα από τον Verstappen και σημείωνε γρηγορότερους γύρους.

Ο Stroll προσπάθησε μια παρακινδυνευμένη κίνηση με το DRS στην πρώτη στροφή για να προσπεράσει τον Norris και οι δύο οδηγοί συγκρούστηκαν, επιφέροντας ζημιά στις μπροστινές πτέρυγές τους. Έπεσαν έτσι στην 20η και 19η θέση αντίστοιχα. Ο Καναδός δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για αυτό το συμβάν. Παράλληλα ο Hamilton πέρασε τον Bottas, επίσης στην πρώτη στροφή. Η βελτιωμένη Ferrari σε εκείνο το σημείο είχε και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς, με τον Leclerc 4ο και τον Vettel 8o. Ο Russell είχε ανεβεί και αυτός, βρισκόμενος στην 9η.

Ο Perez ανέκαμψε εντυπωσιακά, περνώντας 10ος στον 23ο γύρο. Η δράση έπεσε καθώς ο Hamilton ξέφευγε περαιτέρω από τον Bottas, ενώ ο Stroll έλαβε ακόμα μια ποινή 5 δευτερολέπτων, για επαναλαμβανόμενη παραβίαση των ορίων της πίστας. Γενικά η μαύρη-άσπρη σημαία για προειδοποίηση των οδηγών έκανε αρκετές φορές την εμφάνισή της.

Με τον Vettel να έχει ξαναπέσει στην 14η θέση μετά από pit stop για ένα σετ σκληρών, ο Raikkonen είχε αρκετές μάχες για την 10η θέση με τον Sainz, με τον Ισπανό να επικρατεί και να διατηρεί την θέση του. Παράλληλα ο Albon ήταν χαμηλά στην κατάταξη, μόλις στην 12η θέση. Ο Leclerc σταμάτησε για ένα σετ σκληρών, πέφτοντας στην 4η θέση.

Με 15 γύρους να απομένουν η κατάταξη ήταν Hamilton, Bottas, Verstappen, Leclerc, Ocon, Perez, Gasly, Sainz, Ricciardo, Raikkonen, Vettel, Albon, Russell, Giovinazzi, Kvyat, Grosjean, Norris, Magnussen, Latifi και Stroll. Ο Stoll πριν κάποιους γύρους πρότεινε μέσω ασυρμάτου να εγκαταλείψουν τον αγώνα ώστε να «σώσουν» τον κινητήρα, αίτημα που τελικά πραγματοποιήθηκε στον 54ο γύρο. O Ocon μπήκε για πρώτη φορά στα pits στον αμέσως επόμενο γύρο!

vesrtappen

Τελικά η βροχή δεν έκανε την επανεμφάνισή της και έτσι ο Hamilton αναδείχθηκε νικητής στο συννεφιασμένο Algarve. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Bottas και Verstapen. Καλό αποτέλεσμα για Ferrari και Renault, εξαιρετικός αγώνας από τον Perez, ο οποίος βρέθηκε στην 20η θέση στην αρχή, αλλά κατάφερε να επανέλθει εντυπωσιακά, παρά το ότι έχασε δύο θέσεις στο τέλος από Gasly και Sainz.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...