Τέλος Grosjean και Magnussen από τη Haas F1

Νέα σελίδα στην ομάδα της Formula 1, αφού θα πορευτεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 με εντελώς νέο οδηγικό δίδυμο!

  • -
  • -

Η αμερικανική ομάδα της Formula 1 είχε εντυπωσιακή σταθερότητα στις επιλογές της, αφού ο Romain Grosjean είχε ενταχθεί στο δυναμικό της από το ξεκίνημα της περιπέτειας της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το 2016.

Ένα χρόνο μετά, στρατολογήθηκε ο Kevin Magnussen, με το συγκεκριμένο οδηγικό δίδυμο να είναι πλέον τέσσερις σεζόν μαζί – μόνο οι Lewis Hamilton/Valtteri Bottas στη Mercedes έχουν τόσο μακροχρόνια συνεργασία.

Ωστόσο, μετά από αυτή την κακή σεζόν (αν και η ευθύνη βαραίνει κυρίως τις υβριδικές μηχανές της Ferrari), η Haas αποφάσισε να προχωρήσει σε extreme makeover αφού αναμένεται να εντάξει στο δυναμικό της (τουλάχιστον) έναν οδηγό της ακαδημίας της Scuderia και πιθανότητα, να επιλέξει κι έναν οδηγό που θα μπορεί να συνεισφέρει και οικονομικά.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ονόματα όπως αυτά των Callum Illot και Robert Schwartzman (αφού ο Mick Schumacher φέρεται να καταλήγει στην Alfa Romeo Racing), στη δεύτερη αυτά των Sergio Perez και Nikita Mazepin, με τον Nico Hulkenberg να θεωρείται μία ακόμα επιλογή.

haas 3


«Θέλω να ευχαριστήσω και τον Romain και τον Kevin, για τη σκληρή τους δουλειά για τη Haas αυτές τις σεζόν. Ο Romain αποτέλεσε θεμέλιο λίθο στην εξέλιξη αυτής της ομάδας, καθώς στο ξεκίνημά μας ψάχναμε έναν οδηγό που να συνδυάζει ταχύτητα και εμπειρία. Τα αποτελέσματά του στο ξεκίνημα του 2016 αποτέλεσαν ανταμοιβή, όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και για τις προσπάθειες που είχε κάνει η ομάδα για να βρεθεί στο grid εκείνης της σεζόν. Όταν εντάχθηκε στην ομάδα κι ο Kevin, ένα χρόνο μετά, είδαμε εξ αρχής και τα δύο μονοθέσιά μας να κερδίζουν βαθμούς – είχαμε μάλιστα την παρθενική μας διπλή παρουσία στο Top-10, εκείνη τη χρονιά στο Μονακό. Έχουμε πολλές όμορφες αναμνήσεις μαζί, ειδικά τη σεζόν του 2018 την οποία ολοκληρώσαμε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, παρότι ήταν μόλις η τρίτη μας σεζόν συμμετοχής στο σπορ», είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Haas, Guenther Steiner.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...