H πρώτη του Alonso με το μονοθέσιο της Renault (video)

O Fernando Alonso επέστρεψε σε μονοθέσιο της F1 και σίγουρα δεν κρύβει την ανυπομονησία του για τη νέα χρονιά

  • -
  • -

Μετά από αρκετή αναμονή και ημέρες στον προσομοιωτή, ο Fernando Alonso οδήγησε το φετινό μονοθέσιο της Renault στην πίστα της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε και πάλι σε μονοθέσιο της F1 από τον Απρίλιο του 2019, όταν είχε οδηγήσει σε δοκιμές τη McLaren-Renault. Το 2009 ήταν η τελευταία φορά που ο Alonso είχε βρεθεί στο κόκπιτ μίας Renault και ουσιαστικά η πρώτη του επαφή σήμερα σηματοδότησε την επιστροφή στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τους δύο παγκόσμιους τίτλους του. Και μάλιστα μετά από δύο χρόνια εκτός Formula 1.

 

Λίγο πριν ξεκινήσει τις δοκιμές στη Βαρκελώνη, η Renault δημοσιοποίησε το παραπάνω βίντεο, στο οποίο o Ισπανός δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του. «Μετά από δύο χρόνια που δεν έχω οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula 1, πραγματικά ανυπομονώ να επιστρέψω. Πιστεύω ότι θα είναι σαν ένα τελείως καινούργιο ξεκίνημα. Θεωρώ πως θα μου κάνει και πάλι εντύπωση η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η ταχύτητα στις στροφές. Αλλά ανυπομονώ για την εμπειρία.»

 

Η πανδημία του κορονοϊού έχει σαν αποτέλεσμα οι ομάδες να αγωνιστούν και τη νέα σεζόν με τα μονοθέσια του 2020. Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή εμπειρία του Alonso είναι η πρώτη και με το μονοθέσιο που θα οδηγεί τη νέα χρονιά. Η ευκαιρία του δόθηκε λόγω των γυρισμάτων, κάτι που σημαίνει ότι είχε την δυνατότητα να οδηγήσει συνολικά μόλις για 100 χιλιόμετρα. Όμως, ο Ισπανός είναι δεδομένο ότι θα προσπάθησε μέσα από αυτόν τον μικρό αριθμό χιλιομέτρων να κερδίσει όσα περισσότερα μπορούσε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...