Όλα στο κόκκινο για το 1.000ό Grand Prix της Ferrari

Μέχρι και το safety car βάφτηκε στα χρώματα της ιταλικής ομάδα, ενόψει του αγώνα στο Mugello

  • -
  • -

Οι εορτασμοί της Ferrari για τη συμπλήρωση 1.000 αγώνων στη Formula 1 δεν έρχονται και στην καλύτερη στιγμή για την ιταλική ομάδα. Η Scuderia δεν είναι φέτος ανταγωνιστική, όπως μαρτυρούν οι μόλις 61 βαθμοί μετά από τα πρώτα 8 Grand Prix, επίδοση που την κατατάσσει στην 6η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Η Ferrari θα προσπαθήσει πάντως να φτιάξει τη διάθεση των φίλων της με μία σειρά από εκδηλώσεις στο Mugello, την ιδιωτική της πίστα που θα φιλοξενήσει τον προσεχή αγώνα, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Το μονοθέσιό της βάφτηκε σε μία ιδιαίτερη απόχρωση, η οποία παραπέμπει στην 125 S, το πρώτο μοντέλο της ιταλικής μάρκας, που κατασκευάστηκε το 1947. Αλλά και το αυτοκίνητο ασφαλείας της F1, η Mercedes-AMG GT R βάφτηκε σε κόκκινο χρώμα, προκειμένου να τιμηθεί η Ferrari.



Επετειακές φόρμες θα φορέσουν τόσο ο Sebastian Vettel που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με την Aston Martin Racing όσο και ο Charles Leclerc.

Ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά από τα προηγούμενα 999 GP της Ferrari στην F1:

Η πρώτη παρουσία δεν ήταν στο Silverstone το 1950, αλλά στο επόμενο GP στο  Μονακό. Ο Alberto Ascari τερμάτισε στη 2η θέση, ο Γάλλος Raymond Sommer στην 4η, ενώ ο Luigi Villoresi εγκατέλειψε.

Η Ferrari μετρά 238 νίκες, 228 pole position, 254 ταχύτερους γύρους, 772 παρουσίες στο βάθρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...